Skocz do zawartości

Własny serwer - wysoki ping

mandarynka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Uruchomiłem serwer gry haxball na własnym komputerze w celu zredukowania pingów i nie wiem dlaczego, ludzie mają wysokie pingi kiedy dołączają do gry. Gdy pingują mój adres IP w cmd to mają pingi w granicach 40-50, a w grze w granicach 100-500. Gdy łącze się po localhoście to mój ping wynosi ok 30-40. Mieszkam w Polsce, a oryginalny serwer gry jest postawiony za granicą. Gdy łączymy się z serwerem haxballa za granicą to mamy pingi po 80-100. Moje łącze to 40mbps (w rzeczywistości ok. 20mbps - speedtest). W czym tkwi problem?

Pozdrawiam.

Uruchomiłem serwer gry haxball na własnym komputerze w celu zredukowania pingów
Bardzo kiepski pomysł;

Gdy pingują mój adres IP w cmd to mają pingi w granicach 40-50, a w grze w granicach 100-500.
Najwidoczniej pakiety idą inna drogą.

Zobacz: https://pl.wikipedia.org/wiki/Traceroute

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zdążyłem zauważyć, że pakiety lecą inną drogą. Żyłem w przekonaniu, że jak postawię serwer na swoim komputerze to pingi będą niższe (lokalizacja) - niestety byłem w błędzie. Kupiłem VPS'a w Poznaniu i tam postawiłem serwer, w wyniku czego wszyscy mieli pingi ok. 30ms. Niestety VPS jest za słaby na to, żeby uciągnąć na nim flash'a (po dłuższym czasie wyrzuca przeglądarkę). Czy istnieje analogiczne rozwiązanie problemu?

Zobacz: arubacloud.pl VPS'y z linuxem lub Windows.

Właśnie"testuje to co robię na VPS z Windows i robi dobrze przy relatywnie niskiej cenie.

Jedynie taki faul mam, że wybrałem na z DC we Francji, a mam we Włoszech :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Przykładowo PING z Poznania  do tego serwera co mam na środku włoskiego buta wynosi

(0% straty),Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
    Minimum = 47 ms, Maksimum = 49 ms, Czas średni = 48 ms

Ping do serwera od vipower.pl w PL : 21 ms

Przy serwerach w europie ping IMHO będzie się miesił do 50 ms w każdym bądź razie sterowanie okienkami na zdalnym pulpicie jest prawie takie same jak na localhoscie.

Z PL z Windows dosyć tanio wychodzą w : Śląsk data center sldc.eu oraz V-net.pro

W arubie nie ma PL na liście są Niemcy, Francja, Czechy, Włochy i Anglia. Ja wybralem Fr dostalem I hehe

IMHO Najlepiej pytać na forach związanych z grami, bo my tutaj zajmujemy się tez serwerkami, ale w innym kontekście SEO kontekście .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności