Skocz do zawartości

Problem z przedluzeniem domeny

Zood

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam ogromny problem.

Rok temu kupilem domene w serwisie super-dns.net

Wiecie tanio... pare dni temu skonczyla sie waznosc domeny.

Nie ma kontaktu z tymi ludzmi. Nie odpisuja na maile :/

Domena ma status Active. Dowiedzialem se ze kupowali domeny w serwisie name.com

lecz on takze nie odpisuje. Moja domena to e-gitara.com Dziennie mialem ok 2000uniq i szkoda mi jej. Co mam zrobic ? ? pozdrawiam

A ja mam inne pytanko a propo domeny.

Dziś zerknąłem do mojego registratora i stwierdziłem (o zgrozo), że ważność dla jednej z domen wygasła 2 m-ce temu. O dziwo domena jest nienaruszona, stoi sobie na serwerze i działa jak gdyby nigdy nic.

Czy to tak ma być? Tzn. jeśli ważność się skończy, to domena i tak będzie działać do momentu, aż ktoś np. zechce ją podkupić? Ale z kolei sprawdziłem czy ta domena jest wolna, i okazało się że jest zajęta (przeze mnie). Więc kupić ktoś też nie może...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

<wow>

Pierwszy raz z czymś takim się spotkałem!

Chyba masz okropne szczęści :P, choć jeżeli to jakaś wartościowa domena to na Twoim miejscu jednak bym starał sieto wyjaśnić, aby potem nie było przykrych niespodzianek.

A co do super-dns.net i Twojej domeny, to z tego co wiem sprzedawali domeny po ~20 zł na Allegro, jednak z tego co widać po stronie jest to jakiś krzak, pewnie admin pojechał na obóz sportowy :rolleyes:.

Proszę tu masz jego nr +48889532534, może to Ci jakoś pomoże.

Tani Hosting - od 7 lat w sieci!

Chcesz zacząć zarabiać konkretne pieniądze i budować ze mną biznes? Napisz na pw.

dargre, nie zdradzisz nam gdzie takie bonusy rozdają? :rolleyes:

Ja cholerka nie wiem czy to bonus... Wspomniana domena to Mikomp.net. Tam mój synuś postawił sobie skromną stronkę. Domena wygasła w maju, ale ciągle działa. Bez problemu nią manipukuję, ostatnio dodawałem nawet jakieś subdomeny. J

eszcze ciekawsze: inna domena, która się skończyła w marcu, a której świadomie nie przedłużam, też wciąż należy do mnie... Mam w swoim panelu co prawda ostrzeżenie że się zbliża okres przedłużenia, ale tak jest już od lutego...

Mój rejestrator to amerykański www.namecheap.com. Domeny po $8.88 chyba. Dodatkowo za friko dostaję WhoIs Guard. Bardzo sobie ich chwalę. Bardzo wygodny panel. Wszelkie działania, transfery są bardzo szybkie.

Pewnie rachunek wyślą później;)

EH, to US, tam biurokracji rachunkowej nie ma. Jest płatność kartą i tyle. Sami ściągnąć nie mogą, bo opcji takiej nie zaznaczyłem. No, ok dla pewności gonię jednak przedłużyć. Chociaż to synuś powinien zapłacić za swoją domenę (21 latek). No ale on tacie elegencką myszkę w prezencie kupił, więc nie będę złym Tatusiem...

E-gitara,

nie wiem co specjalnie Ci doradzić, musiałbym gdzieś poszukać. Pogogl;uj, na pewno coś znajdziesz na temat, a i tu w końcu ktoś na pewno w końcu coś doradzi, a wtedy nie zapomnij podziękować.

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności