Skocz do zawartości

Zmiana linkowania całej strony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam taką zagwozdkę z linkami na stronie.

Aktualnie mam linki typu:

https://domena.pl/atykuly/nazwa-kategorii/123-temat-artykulu

Czy warto zmieniać linki na całej stronie żeby wyglądały:

https://domena.pl/nazwa-kategorii/temat-artykulu

Czy jest sens robić coś takiego? 

Zaznaczam, że strona ma ponad 500 tekstów więc stworzenie linkowania z przekierowaniem do każdego tekstu jest praktycznie nierealne.

Strona stoi na Joomla + K2

Jest takie powiedzenie.... Jak zaczniesz grzebać w kupie to bardziej śmierdzi... Lepiej nic nie ruszać.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zaznaczam, że strona ma ponad 500 tekstów więc stworzenie linkowania z przekierowaniem do każdego tekstu jest praktycznie nierealne.

Ale nie chcesz zmienić aliasów wszystkich artykułów, tylko ogólny schemat adresów do wpisów. Do tego wystarczy jeden zapis, ale... jeśli masz już sensowne pozycje, to przez jakiekolwiek zmiany w adresach stracisz je na jakiś czas. Zmiana, o której piszesz, jest tak drobna, że nie przyniesie Ci wymiernych korzyści, więc lepiej zostaw aktualny schemat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności