Skocz do zawartości

Jak "śledzić" linki?

aleks1989

Rekomendowane odpowiedzi

Jak "śledzić", czyli mieć stały dostęp do tego, jakie linki do naszej strony istnieją, jakie już nie, itd. Np. dodaję jednego dnia komentarze na blogach, wymagają one moderacji, więc nie dowiem się od razu, czy link jest, czy go nie ma. Albo może się pojawić, a po kilku dniach zniknąć. Wiem, że jest taka opcja w Search Console, ale niezbyt dokładna...Czy pozostaje już np. tylko ahrefs? Czy są inne narzędzia, czy sposoby temu służące? 

P.s czy to o co pytam to tzw. profil linków?

Są inne narzędzia. Na początek proponuję darmowe:

https://www.scrapebox.com/free-link-checker

Ps. Nie, to nie profil linków.

Pozdrawiam,

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ile linków dziennie stawiasz? 10? To wystarczy Ci arkusz kalkulacyjny, nawet notatnik. Wpisujesz je do niego i za jakiś czas sprawdzasz czy nadal istnieje. Jeśli więcej no to już taki arkusz można przepuścić przez jakiś program.

fotoruminski.pl -> fotografia ślubna lokalnie w Białymstoku i Warszawie

A skupiasz się tylko na linkach z blogów czy z wielu źródeł?

Z wielu źródeł...Przy okazji - niedawno zakupiłam kurs dla początkujących...przydał się;) również przed szkoleniem... i przydaje nadal, bo właściwie studiowałam wybiórczo, więc cały czas mam go przy sobie - w całości wydrukowany i wracam do części, które bardziej mnie interesują:) Zatem dziękuję. Będę polecać

A skupiasz się tylko na linkach z blogów czy z wielu źródeł?

A jakie to ma znaczenie? On pyta o sprawdzanie linków a nie o ich źródła...

Pyta ona;)

Ile linków dziennie stawiasz? 10? To wystarczy Ci arkusz kalkulacyjny, nawet notatnik. Wpisujesz je do niego i za jakiś czas sprawdzasz czy nadal istnieje. Jeśli więcej no to już taki arkusz można przepuścić przez jakiś program.

No pewnie nie więcej niż 10 dziennie dla jednej strony, zatem dzięki za radę. Jednak jeśli stron takich jest np. 4, czy 5 i dla każdej z 10 linków to takie wpisywanie każdego zamieszczonego linka w notatniku jest dość czasochłonne..i potem jeszcze wracanie do niego, ale racja może póki co wystarczy, bo właściwie tak do tej pory robiłam.

Przy wielu linkowanych serwisach i różnych źródłach linków, proponuję skorzystać z Majestic, ale to też zależy od tego, czy wydatek rzędu ok. 300 zł miesięcznie Ci się opłaci.

Do trzymania w jednym miejscu linków z forów i blogów, w tym do monitorowania czy post istnieje, możesz użyć Brandle. Do stworzenia bazy wpisów w różnego rodzaju katalogach (od Onetowych po firmy.net i katalogi sklepów) przyda się SeoLight, bo na etapia zgłaszania stron możesz wypełnić dane firmowe, dzięki czemu pola z tymi danymi same się uzupełnią. A po zgłoszeniu strony możesz ją przenieść do dodanych, a potem zapisać w bazie adresy zaakceptowanych wpisów. Przy artykułach sponsorowanych, jeśli skorzystasz z WhitePress, masz raporty w jednej zakładce. Pozostałe linki warto gdzieś zapisać albo sprawdzić, jak szybko Majestic je wyłapie i opierać się głównie na nim.

Jak "śledzić", czyli mieć stały dostęp do tego, jakie linki do naszej strony istnieją, jakie już nie

Do podstawowej analizy ahrefs, majestic

Pozostałe linki warto gdzieś zapisać albo sprawdzić, jak szybko Majestic je wyłapie i opierać się głównie na nim.

Muszę spytać.

Wy tak na poważnie?

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Majestic, ale to też zależy od tego, czy wydatek rzędu ok. 300 zł miesięcznie Ci się opłaci.

Nie no Majestic do sprawdzania czy nasz link istnieje, no rewelacyjna porada. A co w przypadku portalu gdzie jest link a są zablokowane roboty majestica? Lub ich robot nie dotarł do takiej miejscówki?

To nie jest porada nawet dla początkujących.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Chodzi o to żeby nie komplikowac na początku początkującym, co nie?

No właśnie.

Jeszcze dodałbym. NIE WPROWADZAĆ W BŁĄD!

Darmowa informacja dla Lexy.

1. Linki w serwisach typu MJ są pokazywane z opóźnieniem i to różnym.

2. Pokazywane są tylko linki znalezione przez roboty tych serwisów, nie wszystkie!

3. Linki  martwe są usuwane z opóźnieniem i to różnym.

4. Udzielanie rad tylko po to aby "sprytnie" przemycić co nieco jest równie bezsensowne jak te rady.

Mam nadzieję, że pomogłem :)

Do Autorki wątku.

Szukałbym pod hasłem "seo backlink monitor"  :)

To nie jest dokładne ale na początek podróży może być:

https://www.moneyrobot.com/SEO-Backlink-Monitor.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności