Skocz do zawartości

Jak pozycjonować za pomocą portali społecznościowych?

aleks1989

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie może z rodzaju "głupich", ale zastanawia mnie jak wykorzystać już założone profile np. na nk, photoblog, pinger, myspace itp? Wiadomo, że przy założeniu możemy podać link do strony, ale co dalej? Bo przecież chyba warto do nich wracać? Tylko, jak wtedy linkować, gdy nie bardzo wie się co pisać w postach? Czy nazwijmy to bezsensowne wpisy z załączonym tylko linkiem nie zwrócą uwagi np. administratorów? Opisywanie oferty firmy chyba też nie bardzo? Polecać jakieś filmiki? Nie mam pomysłu, a może moje myślenie jest w ogóle błędne i każdy założony profil , jak np. na fb, czy g+ powinien być "sensowny"?

Mało pomocna odpowiedź, ale mimo wszystko dziękuję, choć nie skorzystam - ja staram się pozycjonować, więc to moje zadanie. Oczekiwałam raczej informacji, czy np.przez mało wartościowe wpisy (spamowanie) profile takie mogą zostać usunięte, bo pisać "byle o czym" potrafi chyba każdy;) I ciekawa byłam jak takie profile wykorzystują inni ( pomijając fb, czy g+, które wiadomo, że firmę mają promować, a nie tylko linkować...

Oczekiwałam raczej informacji, czy np.przez mało wartościowe wpisy (spamowanie) profile takie mogą zostać usunięte

Nie oczekuj odpowiedzi jak pytasz o rzeczy oczywiste :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Wypowiadaj się z tych już założonych profili w tematycznie powiązanych dyskusjach w social mediach, podając link do oferty "pozycjonowanej" firmy, rozejrzyj się także za narzędziami do wyszukiwania tychże powiązanych tematów i dyskusji.

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

Większość portali społecznościowych nie używa się do pozycjonowania, a do zdobywania ruchu.

jak wykorzystać założone profile - kwestia czy są to profile firmowe, indywidualne, czy fikcyjne i ile ich jest na danym portalu, jak zakładane

czy mogą być zbanowane - to zalezy od kwestii podanych powyżej,

każdy portal społecznościowy można wykorzystywac na wiele sposobów, jednak jak dokładnie je wykorzystać zależy też od celu jaki chcesz osiągnąć, jaką branże reprezentujesz, jaką posaidasz wiedzę i umiejętności

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zdobywanie ruchu - ok rozumiem;) na fb, g+ tak, ale trudno chyba prowadzić sensowne, tematyczne dyskusje na takich portalach, jak np. nk, czy photoblog, a linki z tych portali to linki doffolow, więc chyba kilka mogłoby się ich tam znaleźć...czy moje myślenie jest zupełnie błędne i szkoda czasu na takie portale...?

• 2 tygodnie później...

Jeżeli masz możliwość, to zainstaluj automat, który na Twoim profilu lub stronie społecznościowej będzie publikował automatycznie treści z Twojej strony. Jeżeli to będą same linki to nic się nie stanie, chyba że jakiemuś użytkownikowi nie spodoba się, że publikujesz dużo informacji z danym hasz tagiem i podkabluje Twoje treści jako spam (niektórzy subskrybują treści wg. # i nie podoba im się, gdy są wrzucane informacje z niezgodnym tagiem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności