Skocz do zawartości

Domena strony zapleczowej

pmroz

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Niedawno zacząłem przygodę z pozycjonowaniem swojej agencji reklamowej. Poczytałem trochę o stronach zapleczowych i kupiłem domeną z końcówką .pl w nazwie której umieściłem interesująca mnie frazę. Na tej domenie postawiłem małego bloga i podlinkowałem do mojej strony. Obecnie sytuacja wygląda następująco, mam dwie domeny:

mooka pl - strona agencji reklamowej, dodana do licznych płatnych katalogów, ponad 400 backlinków, w miarę wiedzy zoptymalizowana pod seo i znajduje się na 22 pozycji pod frazą "agencja reklamowa tychy" 

agencjareklamowatychy pl - strona zapleczowa, 0 backlinków, brak w zasadzie jakiejkolwiek optymalizacji pod seo itp. Strona znajduje się na 29 pozycji. 

Wniosek ogólny jest prosty, wystarczy tylko fraza w url i strona bez trudu jest prawie na miejscu strony na którą poświęcam sporo czasu od 3 miesięcy. W zasadzie nawet gdybym włożył czas w domenę zapleczową i wypozycjonował ją na 1 stronę to i tak nie kieruje ona bezpośrednio do mojej strony na czym mi zależy. Pytanie zasadnicze jest takie: Co zrobić aby wykorzystać moc nazwy domeny, ale żeby kierowała do mojej strony bezposrednio? Czy google wgl zezwala na takie działania, że wykupie kilka domen z interesującymi mnie frazami i za pomocą przekierowania 301 będę kierował na stronę docelową? Czy takie działanie jest korzystne i ma sens? 

Z góry dzięki za odpowiedzi! :)

Niedawno zacząłem przygodę z pozycjonowaniem swojej agencji reklamowej.

Niedawno zacząłeś przygodę z pozycjonowaniem a już świadczysz usługi pozycjonowania. Zadajesz pytania na poziomie niżej niż podstawowym. W innych profesjach aby świadczyć usługi trzeba być mistrzem w zawodzie.  

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

świadczy usługi sam sobie, na swoich domenach może sie uczyć :)

przy tak bogatej treści na stronie pozycjonowanie może nie być az tak łatwe. Podobne problemy maja ciagle fotograficy.

Na temat mocy katalogów mam swoje zdanie i  nie za bardzo należy spodziewać się po nich cudów

Nie świadczę w zasadzie usług pozycjonowania ponieważ z internetu nie przychodzą jeszcze do mnie klienci. Natomiast przyjąłem taką strategię, że jak przez 3-6 miesięcy własnymi siłami dobije powiedzmy do 20 pozycji pod frazą "pozycjonowanie tychy", to zatrudnię jakiegoś specjalistę od SEO. W innym wypadku inwestuje kilka wypłat w gałąź biznesu która nie wiem czy wypali. Żeby podziałać coś w tym kierunku i tak teksty na stronie i odpowiednia podstrona muszą być. 

Wracając do sedna sprawy. Wrzucam screena jak domena "agencja reklamowa tychy" zachowuje się od momentu wrzucenia ( +100 ) 23 października 2015 do dzisiaj ( 31 pozycja ) bez jakichkolwiek działań. Podsumowując, co da mi więcej: przekierowanie 301, czy zrobić z tego zaplecze? Czy wgl takie przekierowania się stosuje?

yecck224.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności