Skocz do zawartości

Toksyczne linki

kemus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czyli ogólnie trzeba nakarmić www linkami dobrej jakości? Tylko jak to ocenić czy są dobre?

Nie ocenisz, bo poza googlem nikt nie wie, które linki są dobre, a które złe. Znajdziesz fajną stronkę, które będzie miałą sporo dobrej treści, spory ruch, będzie wydawało Ci się, ze to dobre miejscówka, a google oceni to źle. Strzelaj i nie pytaj :P

Można by pokusić się o stwierdzenie, że linki z miejsc w których linki zamieścić można w sposób zautomatyzowany i na dużą skalę są bezwartościowe. Ale czy toksyczne? To ciężko stwierdzić. Zresztą tak jak poprzednicy zauważyli, nie chodzi o jeden link, a raczej o profil linków kierujących do domeny.

że linki z miejsc w których linki zamieścić można w sposób zautomatyzowany i na dużą skalę są bezwartościowe

Po czym wnosisz?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

to akurat logiczne, zobacz co sie stało z bazami rumaków, na początku robiły podróbki i szybkie kredyty, teraz mozesz przy odrobinie farta zaindeksować nimi parę profili. Tak jest z każdymi miejscówkami, automaty zajeżdzają je na amen, szczególnie jak lista trafi do ludu.

bazami rumaków, na początku robiły podróbki i szybkie kredyty, teraz mozesz przy odrobinie farta zaindeksować nimi parę profili

aż tak nie jest, powstają nowe fora - nowe miejsca do spamowania, nie raz widziałem strony w topach nawet pp głównie robione linkami z zaspamowanych for ( pewnie rumakiem)

nie raz widziałem

W tęczu też coś widziałeś?

Jeszcze z rok i będziesz takim guru jak T. Stopka...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Można by pokusić się o stwierdzenie, że linki z miejsc w których linki zamieścić można w sposób zautomatyzowany i na dużą skalę są bezwartościowe.

Idąc tym tokiem rozumowania nigdzie nie można dać linka. Bo co dodam ręcznie, a za chwilę ktoś wjedzie automatem.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

siła rumaków polegała na tym że masowo spamowały stare, dobrze podlinkowane opuszczone przez adminów miejscówki. Takich miejscówek nie ma nieograniczone ilości, wycięto pewnie z 95% takich miejscówek to i narzędzia działają dużo gorzej. Obecne pozycjonowanie automatami opiera się pewnie na max 1000 miejscówek które rankuje i pierdylialdzie wypełniaczu list

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności