Skocz do zawartości

Oznaczenie jednostki reklamowej pod tytułem wpisu

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

Takie jednostki tuż pod tytułem wpisu ponoć trzeba oznaczać jako "reklama" żeby nie wprowadzały w błąd. No dobrze, ale jak przed kodem dodam "Reklama" to oczywiście jest to słowo indeksowane i każdy wpis znaleziony w Google ma na początku fragmentu "reklama" co jest irytujące.

Znacie jakiś sposób żeby tu wilk syty był i owca cała?

Wtedy gdy otrzymałem ostrzeżenie nie miałem ich oznaczonych wcale. Była sobie podstrona pod tytułem np. "Kredyty Pabianice" i inne regionalne i pod tytułami reklama, najczęściej zapewne kredytu. I Google do mnie "że wprowadzam w błąd". Czyli, jak rozumiem, że ktoś w Pabianicach kliknie w tę reklamę myśląc, że to oferta dla Pabianic jak chodzi o kredyt i że rzekomo to jest wprowadzenie w błąd. No, skoro jest to reklama - oferta dla całej Polski w tym dla Pabianic, no to chyba nie jest wprowadzanie w błąd. No ale musiałem oznaczyć no i jest problem, jak napisałem.

Pewnie chodziło im o to, że ze względu na układ strony napis "kredyty Pabianice", stanowiący tytuł artykułu, wyglądał jak nagłówek nad polem z reklamami. 

Ja tam mam od wielu lat na prawie wszystkich moich blogach i nigdy nikt mi nie zwrócił na to uwagi.

Jednak o to. Z tym, że było to ze dwa, trzy lata temu. Wtedy więcej zarabiało się na AdSense i może uznali, że klików jest za wiele, że są w zbyt dużym odsetku nieproduktywne dla reklamodawców. Później (gdy spadki nastąpiły w kliknięciach) długo nie miałem AdSense ale od niedawna znowu mam. No nic, nie oznaczę tych reklam, poczekam co będzie.

Tytuł jak tytuł, czcionka jak w milionach innych blogów. A pod tytułem reklama. Jeżeli ktoś ma tytuł: "Odżywiaj się zdrowo" i system dobierze mu pod tytułem reklamę "Poznaj 10 sekretów zdrowego żywienia" to też można się przyczepić (na takiej zasadzie) - że tytuł to nagłówek reklamy.

No tak. Ty masz zupełnie inną sytuację, reklamę oblaną tekstem jak rozumiem. Ja mam tytuł, poniżej reklamę na całą szerokość wpisu i poniżej treść. Możliwe zresztą, że lokalizacja jak u Ciebie jest skuteczniejsza jak chodzi o kliki. Chyba też tak zrobię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności