Skocz do zawartości

Linki

pele

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy wzajemne linkowanie stron na tym samym serwerze o tym samym IP się liczy.

Chodzi o takie coś mam wykupiony hosting i na nim na razie kilka stron www (różne domeny) na ażdej z tych stron linki między tymi stronami.

Pozdrawiam

Oczywiście, że się liczy, tylko linki będą miały niewielką moc.

Czy Kolega to sprawdził?

Do jednego z moich serwisów prowadziło ok. 2000 linków z blisko 700 stronek tematycznych na jednym IP.

Gdzieś rok temu te 700 stron porozdzielałem na kilka IP - nie zauważyłem nawet minimalnej różnicy w pozycjach i PR. Było tak z 6 m-cy, następnie znowu poszło wszystko na jedno IP - i też brak jakichkolwiek zmian w pozycjach. W/g mnie bardziej istotne jest to czy strony linkujące są wartościowe. Takie są moje spostrzeżenia, ale może jestem wyjątkiem od reguły...

Niewielka moc wynika z wzajemnego linkowania.

mmarek to że nie zauważyłeś zmian pozycji oznaczać może to że masz silną konkurencję i zmiana ip to w twoim przypadku za mało by skoczyć do góry.

Do jednego z moich serwisów prowadziło ok. 2000 linków z blisko 700 stronek tematycznych na jednym IP.

Gdzieś rok temu te 700 stron porozdzielałem na kilka IP - nie zauważyłem nawet minimalnej różnicy w pozycjach i PR. Było tak z 6 m-cy, następnie znowu poszło wszystko na jedno IP - i też brak jakichkolwiek zmian w pozycjach. W/g mnie bardziej istotne jest to czy strony linkujące są wartościowe.

A moze google pamieta to ze te strony byly na jednym IP i wrzucenie ich na rozne IP juz moze wtedy niewiele daje. Jakis czas temu zastanawialem sie wlasnie nad ta kwestia.

Sa przecierz drmowe konta ( serwery www ) gdzie mozn by budowac swoje zaplecze

Budowanie zaplecza na darmowych kontach to jakieś nieporozumienie. No na pewno nie przy modelu jaki przyjąłem - unikalny kontent na różnych domenach i w miarę możliwości na różnych hostingach. Darmowymi kontami można się bawić ze stroną hobbystyczną o dietach itp. Jeżeli masz kilkunastu klientów, których marka liczy się w internecie to już raczej sobie na to nie pozwolisz... Chyba że lecisz na spamowaniu/zasyfianiu netu automatycznie generowanymi pseudotreściami, i strata takiego serwisu nie jest dla Ciebie bolesna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności