Skocz do zawartości

Dzwonię do pana i pani

arecki71

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem maila z propozycją nie do odrzucenia zakupu domeny podobnej do mojej która nawet nie była zarezerwowana :)

Szanowni Państwo,

Jestem właścicielem domeny ......pl. Czy są Państwo zainteresowani odkupieniem wymienionej domeny w cenie 500 zł netto? Jest to jednorazowa opłata za wykupienie adresu. Przedłużenie domeny na kolejne lata to dla Państwa koszt około 60 zł netto w zależności od wybranego przez Państwa rejestratora.

W Polsce najpopularniejsze i najbardziej wiarygodne są domeny z końcówką .pl, bez myślnika . Jednak z uwagi na to ,że jest to końcówka, w której zarejestrowane jest najwięcej domen w kraju to często powoduje to problem jej rejestracji z powodu tego, że jest zajęta przez inną firmę lub podmiot. Tak też było prawdopodobnie w przypadku Państwa firmy, gdy rejestrowali Państwo swą pierwszą domenę. Jeśli martwią się Państwo o utratę pozycji w Google w związku z pozycjonowaniem lub innymi działaniami prowadzonymi w internecie w celu promocji firmy to pragnę Państwa uspokoić, iż moc domeny można przenieść na nową domenę. Mogą Państwo zrobić również przekierowanie. Jeśli zdecydują się Państwo na tę domenę to będą mieli Państwo pewność, że gdy powstanie firma o takiej samej nazwie jak Państwa lub podobnej branży to nie będzie miała możliwości jej odkupienia, gdyż należeć będzie ona do Państwa.  Jest to również zabezpieczenie nazwy Państwa firmy lub branży w internecie. Co niewątpliwie może ułatwić budowanie marki i większą rozpoznawalność. Również szybsze dotarcie na stronę dzięki wyższej pozycji w Google.

Jeśli się Państwo zdecydują to bardzo proszę o kontakt mailowy. Z wielką chęcią również wyjaśnię wszelkie wątpliwości odnośnie każdego aspektu zakupu domeny. Transakcję możemy przeprowadzić za pomocą największej w Polsce giełdy domen internetowych Aftermarket.pl. Na domenę otrzymają Państwo fakturę VAT.

Jeśli planują Państwo rozwój swojej firmy to naprawdę warto rozważyć zakup najlepszej domeny, gdyż podobna okazja może się w przyszłości nie powtórzyć.

Pozdrawiam serdecznie.

Maciej Waw..........

Wątek spełni swoją formę edukacyjną, gdy podasz wszelkie namiary i dane kontaktowe na tę wątpliwej moralności firmę.

Ja osobiście znam przypadek, gdy ktoś wydał na takie super okazje ponad 4 tysiące. Kilka nic nie wartych domen po 600-700 zł za sztukę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności