Skocz do zawartości

Przeniesienie strony na własny hosting a jej wyniki wyszukiwania w google

winnetou1995

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Mam zagwozdkę i zwracam się z pomocą do speców od pozycjonowania. Otóż mam stronę:

https://www.korona.krakow.pl/pokoje/

Jednak jest to strona na stronie matce i moja jest tak jakby podstroną na niej. Zastanawiam się czy by nie zakupić własnego hostingu i domeny i przenieść tam moją stronę.Strona matka i tak cały czas linkowała by do mojej strony ( a jest to dobry link poważanej przez Google domeny) W końcu domena byłaby o wiele lepsza (krótsza i bardziej związana z Pokojami) i w końcu moja strona zaczęłaby się pojawiać w wynikach wyszukiwania Google nie tylko po wpisaniu bezpośrednio hasła - korona pokoje - ( bo teraz jak np. wpisze noclegi Kraków to nawet na 10 stronie nie pojawia się moja strona.Łatwiej byłoby też taką stronę promować w Adwords itd. I teraz zastanawiam się czy to dobry pomysł bo taki zabieg może zmniejszyć wejścia na stronę ponieważ stara strona jest "stara" i przez to też poważana przez Google.

Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Rafał

Strona ma braki w optymalizacji i nikt jej nie pozycjonuje (patrz: https://pl.majestic.com/reports/site-explorer?q=http%3A%2F%2Fwww.korona.krakow.pl%2Fpokoje%2F&oq=http%3A%2F%2Fwww.korona.krakow.pl%2Fpokoje%2F&IndexDataSource=F),więc same przenosiny nie rozwiązują Twojego problemu.

I teraz zastanawiam się czy to dobry pomysł bo taki zabieg może zmniejszyć wejścia na stronę ponieważ stara strona jest "stara" i przez to też poważana przez Google.

Może zmniejszyć, bo 301 nie przenosi 100% mocy, więc spodziewaj się, że przynajmniej w perspektywie krótkoterminowej widoczność strony w wynikach pod nowym adresem będzie mniejsza.

Inna sprawa, że ze względów wizerunkowych stronę i tak pewnie warto byłoby w końcu przenieść na inną domenę.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

. Zastanawiam się czy by nie zakupić...

OT: 

https://www.korona.krakow.pl/pokoje/cennik.php

Może warto zacząć podchodzić biznesowo do tego zagadnienia, a nie się ....  "zastanawiać" :hmmm:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tutaj nie chodzi o wartość jako o pieniądz, a o wartość jednego wyboru nad drugim. W ogóle dzięki za odpowiedzi.Mógłbyś rozwinąć gdzie mam braki w optymalizacji bo w tym linku który podałeś (który jest na pewno bardzo pomocny) ja się w ogóle nie orientuje.Pozycjonuje ? Pisałem do firmy o pozycjonowanie ale odpisali że nie daliby rady bo Pokoje znajdują się w bardzo obleganym Mieście i dostać się na pierwsza 10 nawet wyszukiwań jest dosyć trudno.Co robić ? Myślisz że wypozycjonowanie strony nawet na 2 stronę wyszukiwania coś da ? Pozdrawiam Rafał

Gdzie są braki? Wszędzie :) Może zbyt mało dosadnie to napisałem - strona jest na pewno wymiany, bo tam są problemy zarówno z treścią, jak i linkami wychodzącymi i szeroko rzecz ujmując - layoutem (technologicznie strona też odbiega, wypadałoby mieć chociaż RWD). Czym jest optymalizacja strony w SEO znajdziesz pobieżnie w Googlu: https://www.google.com/search?espv=2&q=optymalizacja+stron+internetowych+seo&oq=optymalizacja+stron+internetowych+seo&gs_l=serp.3..0i22i30.1106.1498.0.1649.4.4.0.0.0.0.89.311.4.4.0....0...1c.1.64.serp..0.4.311.vFaK3DmkdAU

Temat drugiej strony odpuść, bo więcej wydasz na osiągnięcie tych TOP 20 niż wyciągniesz ze sprzedaży noclegów (sam się w to też nie ładuj, bo jeśli jesteś spoza SEO to wątpię, żebyś do tych TOP 20 w ogóle dojechał). Szukaj agencji, która po prostu zrobi frazę noclegi Kraków, ale licz się z dużymi kosztami, tzn. to nie jest 1k netto miesięcznie.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Tutaj nie chodzi o wartość jako o pieniądz, a o wartość jednego wyboru nad drugim.
Wręcz przeciwnie. Przykładowo klienci z internetu którzy do Was dotrą tym kanałem wykupią usługi  hotelarskie te pokoje za 10.000  miesiąc. Na obsługę serwisu www wydasz powiedzmy 2.000 (n) zł więc zostaje 8.000 zł "zysku". Jeśli będziesz robił, to na zasadzie zrób, to sam i zastanawiał się nad "Zastanawiam się czy by nie zakupić własnego hostingu i domeny" na internet wydasz 50 zł i nie zarobisz nic będziesz na -sie, bo to na pokoje konkurencji będą wbijać goście z internetu ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Szczerze mówiąc, to gdybym szukał pokoi i trafił na tę stronę to bym chyba nie wykupił. Brzydko to wygląda. Według mnie, jeśli zlecisz komuś postawienie nowego serwisu, który będzie wyglądał profesjonalnie i schludnie to nawet wykupując adwordsy (btw. pewnie wysokie stawki na te słowa kluczowe) będziesz miał lepszą konwersję niż na obecnej.

Według mnie, jeśli zlecisz komuś
Właśnie, to sugeruję zamiast zestawu "zrób to sam".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności