Skocz do zawartości

Top paying keywords

kaczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Każdy wątek w którym wymieniane są strony typu www.adsense-videos.com nadaje sie do kosza (no chyba, że mówimy o tym jak sprawnie nabijać ludzi w butelkę - bo na pewno nie jak zarabiać na adsense).

Ja nie myślałem, że na tym forum znajdą się jeszcze ludzie, którzy w to wierzą - znaczy oczywiście jest możliwe zarabianie tylu $, ale nie poprzez żadne płatne słowa (a przynajmniej nie tylko). Gość zarabia dużo więcej na naiwniakach niż na adsense ;)

Każdy wątek w którym wymieniane są strony typu www.adsense-videos.com nadaje sie do kosza (no chyba, że mówimy o tym jak sprawnie nabijać ludzi w butelkę - bo na pewno nie jak zarabiać na adsense).

Ja nie myślałem, że na tym forum znajdą się jeszcze ludzie, którzy w to wierzą - znaczy oczywiście jest możliwe zarabianie tylu $, ale nie poprzez żadne płatne słowa (a przynajmniej nie tylko). Gość zarabia dużo więcej na naiwniakach niż na adsense ;)

Spoczo w takim razie powiedz z czego te wyniki adsense ? Takich stron jak tą co podałem jest dużo więcej podałem ją tylko dla przykładu.

A i pewnie ten kolo był w TV też dla picu ?

Skąd wyniki? Porządne serwisy + traffic, traffic, traffic ;)

Ludzie tak na chłopski rozum. Po co ktoś miałby sprzedawać sposób na zarabianie wielkich pieniędzy? Co brakuje mu? Gdybyście to wy sobie takie coś wymyślili, to co sprzedawalibyście go wszystkim, czy raczej siedzieli cichutko ciesząc się, że nie ma konkurencji?

No chyba że ten całkiem niezły sposób to sprzedarz "sposobu" różnym frajerom...

Wiesz - jak chcesz koniecznie wierzyć w to co wypisują w takich stronach to wierz. W każdym razie ta strona jest to jedna wielka OFERTA służąca sprzedaży tego co na samym dole ;) Dlatego jej wiarygodność jest dla mnie dość niska. Kolo zarobił na Adsense trochę, a że chce więcej $ to sprzedaje swoją wiedzę - i pewnie ma na tym sporo więcej kasy. A co do listy płatnych słów - sam sobie możesz taką stworzyć używając chociażby https://adwords.google.com/select/KeywordTool .

A skąd kasa - patrz post Corvvina - stosowanie takich list prowadzi tylko do powstawania średnio fajnych stron "dla adsense", na których nigdy nie osiągniesz dużego trafficu, a co za tym idzie dużo $ . To prawie prawda (i tutaj prawie nie robi wielkiej różnicy) - prawie bo możesz coś tam zarobić stosując tą metodę (np. podrasowując swoją stronę o słowa kluczowe związane z jej tematyką ale lepiej płatne - ale tutaj cudów i tak nie będzie).

OT: Nie trzeba cytować posta, jeżeli bezpośrednio na niego odpowiadasz.

• 2 tygodnie później...

A jak myślicie, po co powstają takie strony jak ta, którą podał przedmówca?

Oglądamy sobie taką stronę z płatnymi słowami, tylko po co te słowa są oblinkowane? :pisze: Hm... Klikamy w jakieś słowo, w tym przypadku k 1 visa, a tam:

- miejsce na reklamę google, a dookoła obładowane takim spamem:

How Do I Bring My Fiancé(e) to the United States?

For the part of the law concerning fiancé(e) (K-1) visas, please see INA § 214.

The specific eligibility requirements and procedures for applying for the

K Visa FAQ (Marriage Based Immigration) - VisaJourney.com

K Visa FAQ - for K1, K2, K3, K4 and all Marriage Based Immigration Questions A

Complete guide for obtaining aK Visa, immigrating, and becoming a US Citizen.

Chyba Ci co tworzą te strony, sami w to wierzą i myślą że na takim spamie mogą kupe kasy zarobić. Przecież jakby znali te słowa i wiedzieli że na nich mogą zarobić to nie pokazywali by ich innym tylko sami tworzyli stronki obładowując je takim spamem... Kółko się zamyka... :)

Takie systemy pozycjonują sie praktycznie same.

A jako spamiarka to spełnia swoja rolę z dobrymi wynikami.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Moim zdaniem cel powstania tej strony określa dość dokładnie jakość informacji na niej zawartych. A wartości są tak duże po to, żeby ludzie podawali linki do tego jako wielkie sensacje.

Ja rozumiem, że są słowa (tematyki) lepsze i gorsze, ale jakoś np. nie jestem w stanie sobie wyobrazić dlaczego akurat na "Domains yahoo" ktoś jest w stanie zapłacić 97$ (nie wiem czy to wartość dla adsensowca, czy płacona przez reklamodawcę)

A co do listy płatnych słów - sam sobie możesz taką stworzyć używając chociażby https://adwords.google.com/select/KeywordTool .

Niby jak? Stawka dla wyszukiwania jest pewnie inna niz na stronach, cpc bywa rozny niezaleznie od ustawionego (nie przekracza maksymalnego).

Potrzebujesz pomocy z AdWords? PW.

Chodzi o to, że te listy w dużej mierze bezużyteczne, dlatego też możesz sobie pobrać dane z overture, czy z adwords i voila: strona z top paying keywords.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

• 4 tygodnie później...

ok ludzie widze ze sie meczycie ze slabymi srednimi to wam troche podpowiem.

- car (auto) insurance

- Voip

W obu slowkkach czesto znajduja sie kliki powyzej 1$ a ogolna srednia w zaleznosci od miesiaca wynosi 0.3 - 0.7$, czyli ogolnie okolo 0.5$. Oczywisice mowie tutaj o trafficu troche innym niz polski, chinski indyjski czy iranski. Jezeli wiec kogos interesuje srednia 0.5$ i ma jakas wiedze o podanych zagdanieniach to zapraszam do testow ;P. A dla tych ktorzy by mieli watpliwosci czy nie lamie regulaminu google ujawniajac swoja srednia powiem ze nie lamie, poniewaz ja akurat stron w tej tematyce nie mam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności