Skocz do zawartości

Orientacyjne koszty.

Grzyb

Rekomendowane odpowiedzi

Przy okazji pierwszego postu chciałbym się przywitać - więc WITAJCIE.

Liczę że czasami znajdę pomoc w kwestiach o które będę pytał.

Zacznijmy od tego:

Jestem właścicielem serwisu noclegowe, obecnie jest on gruntownie przerabiany i już na wiosnę zostanie on oddany do użytku. Najważniejszą zmianą jaka zostanie do niego wprowadzona to system pełnej rezerwacji noclegów, generalnie ma to być serwis który będzie działał jak booking.com

Co mnie interesuje? Interesuje mnie koszt SEO i AdWords.

wiadomo im więcej wydam tym lepiej, ale potrzebuję się dowiedzieć o kosztach pozyskania:

ok. 5 milionów odsłon miesięcznie + ok. pół miliona RU do 12-15 milionów / miesiąc + ok. 1milion RU w późniejszym terminie.

oczywiście nie da się tego zrobić od razu, bo i konkurencja duża, ale póki co tylko pytam o koszty.

Czy ktoś może mi pomóc bo od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym ile zdobycie i utrzymanie takiego ruchu może kosztować.

Pozdrawiam .

Więcej niż Ci się wydaje x 10 ....

Aby wejść skutecznie na rynek noclegowy to na SEO musisz wydać obecnie w cholerę kasy.

Poza tym wątpię aby ktoś podpisał umowy na nowy system rezerwacyjny skoro googlasy już w jeden weszli i wrzucili go w swoje mapki.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

O dziewczynach nie myślałeś? nie widziałem jeszcze serwisu typu - zamów dziewczynę na godzinę x...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Może zamawianie jedzenia online?
Zdajesz Sobie sprawę jakiego wymagało by to nakładu środków by dotrzeć do "producentów" tego jedzenia tylko na skalę krajową ?   Sam serwis www, to w tym wypadku dosłownie pikuś... Poza tym lokalne jadłodajnie mają tego typu serwisy-systemy, wiec wątpię by byli zainteresowaniu współpracą z serwisem który nie ma marki.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli biznes plan jest pisany w locie bez wiedzy, a portal jest już tworzony to domyślam się jakiej jakości on będzie. 

Mogę się założyć, że biznes plan wygląda tak 1000 noclegów x 12 miesięcy x 50 zł = Piszemy !

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Janusze byznesu atakujOM ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Z takim serwisem ciężko się wybić, i dużo kasy na reklamę, seo itp;

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności