Skocz do zawartości

Nowa strona i pytanie

xteag

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, jestem kompletnie "świeży" jeśli chodzi o tematyke pozycjonowania. 

Kilka dni temu założyłem stronę/ blog (wordpress). Sama strona jest w języku angielskim, domena com. 

Słowo / słowa kluczowe mają po 10tys. wyszukiwań w google miesięcznie, wszędzie konkurencja podana jako niska (w tym excelu który ściągnąłem z keyword plannera były podane wartości w okolicach w okolicach 0,1).

Utworzyłem konta w kilku portalach społecznościowych , w profilu, w notkach umieściłem linki do tej strony, tak bez przesady, żeby nie było zbyt podejrzane. Póki co katalogowanie odpuściłem bo często na forum powtarza się opinia, że to nic nie daje(może chodzi tylko o darmowe?).

Programem free monitor sprawdzam gdzie jest moja strona w wyszukiwaniach. pod moim słowem kluczowym... jednak jej nie ma(sprawdzałem top 200).

Jest zaindeksowana (jeśli wpisuje link, to ją pokazuje).

W FAQ czytałem, że 

Często nie widać zmian w rankingu przez 3 miesiące od wdrożenia udoskonaleń.

czy rzeczywiście tak długo to może trwać? Widziałem sporo filmików gdzie ludzie sprawdzali co kilka dni ich pozycje dzięki temu programowi(Free Monitor for google).

Na 

https://www.seoptimer.com

ją sprawdzałem, tragedii nie ma, chociaż poprawić kilka rzeczy trzeba ;p

Czy dodanie większej ilości treści, stworzenie kont w innych portalach powinno wystarczyć aby wbić na 1 stronę?

Czy katalogowanie może znacznie mi w tym pomóc (warto płacić czy nie?)

Jeśli na pierwszych pozycjach są takie strony jak wikipedia / buzzfeed to jest szansa je przebić ( nie mają dokładnie słowa klucza, tylko synonim)? czy wymagać to prawdopodobnie będzie dużych nakładów finansowych ?

Wiem, że można komuś to zlecić, jednak miałem nadzieje na to, że sam powoli do tego dojde:) Jednak jeśli bym zmienił zdanie, ile może mnie kosztować optymalizacja takiej strony ? Nie chciałbym podawać słów kluczowych, ale może z podanymi informacjami możecie orientacyjnie podać cenę? (mniej więcej jakiej kwoty musiałbym sięspodziewać). 

Ew. może jakieś porady, na czym powinienem się na początku skupić?

trochę jakby pytać ile kosztuje czerwony samochód, od 1000 do 10 000 000, dodanie do paru społecznościówek + kilka linków za wiele ci nie dadzą, w zależności od tematyki, takie działania pomnożyć x 100-1000 i efekt jest :) oczywiście jak nie narazisz się wielkiemu G

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności