Skocz do zawartości

sklep z akcesoriami do telefonów na prestashop

wariat123

Rekomendowane odpowiedzi

cześć,

mam sklep internetowy z akcesoriami do telefonów, produkty jakie mam w sklepie to m. in. obudowy na telefon.

Co poradzicie w kwestii SEO

czy dla każdego koloru etui dać nowy produkt i dać wszędzie ten sam opis produktu? bo będzie chyba ciężko wymyśleć do każego etui unikalny opis,

czy może dać 1 produkt, a w nim wszystkie kolory? tylko że tutaj stracę dużo haseł na długi ogon,

Co jest lepsze pod SEO?

czy może macie inny pomysł?

Jeśli chcesz dawać taki sam opis w każdym wariancie to lepiej zrób jeden produkt z wariantami do wyboru i unikatowym opisem. A warianty możesz próbować dodatkowo przemycić w nazwie produktu, opisie, url.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

czy może macie inny pomysł?
Podpatrzeć jak ma TOP'owa konkurencja = inżynieria wsteczna ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Produkt A w kilku wersjach kolorystycznych.

Wiadomo najlepiej zrobić jeden produkt z możliwością wyboru koloru - całość oczywiście na jednej stronie. Przy zmianie koloru zmienia się zdjęcie obudowy obok i tyle.

Warto patrzeć na wygodę użytkowników a powyższa metoda na pewno jest lepsza niż każdy kolor obudowy zrobić jako osobny produkt.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Produkt A w kilku wersjach kolorystycznych.

Wiadomo najlepiej zrobić jeden produkt z możliwością wyboru koloru - całość oczywiście na jednej stronie. Przy zmianie koloru zmienia się zdjęcie obudowy obok i tyle.

Warto patrzeć na wygodę użytkowników a powyższa metoda na pewno jest lepsza niż każdy kolor obudowy zrobić jako osobny produkt.

Tylko że wtedy mogę stracić długi ogon, na nazwę etui + kolor, widzę że nie ma idealnego rozwiązania

Tylko że wtedy mogę stracić długi ogon, na nazwę etui + kolor, widzę że nie ma idealnego rozwiązania

Można zrobić dwa sklepy, każdy inaczej "urządzony".

:)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

czy może dać 1 produkt, a w nim wszystkie kolory? tylko że tutaj stracę dużo haseł na długi ogon,

Niekoniecznie, jedna strona na "nazwa produktu + wersja kolorystyczna" może być w topach. Wszystko zależy od optymalizacji struktury wewnętrznej i optymalizacji treści.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Można zrobić też siedem sklepów. 

Lepiej skupić się na jednym sklepie i zrobić go porządnie.  Odpowiedni opis do każdego produktu + odpowiednia struktura linkowania wewnętrznego to droga do sukcesu każdego sklepu.  Chyba nie masz tak dużo towaru aby nie było możliwości stworzenia osobnych opisów.  W sklepie bardzo dobrze sprawdzają się krótkie filmy np. pokazujące produkt w zastosowaniu. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Można zrobić też siedem sklepów. 

Lepiej skupić się na jednym sklepie i zrobić go porządnie.  Odpowiedni opis do każdego produktu + odpowiednia struktura linkowania wewnętrznego to droga do sukcesu każdego sklepu.  Chyba nie masz tak dużo towaru aby nie było możliwości stworzenia osobnych opisów.  W sklepie bardzo dobrze sprawdzają się krótkie filmy np. pokazujące produkt w zastosowaniu. 

Posiadam bazę 2 tys etui, więc chyba cięzko będzie zrobic 2 tys opisów, każde etui ma 10 wariantów kolorystycznych, więc co można napisać o tym samym etui 10 razy, tak aby było unikalne? troche nie mogę sobie tego wyobrazić

To musisz chyba to rozegrać kategoriami/subkategoriami oraz sortowaniem 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@wariar123 - jak to Presta to możesz temat dość łatwo rozegrać multistorem - jedna domena stricte pod długi ogon, druga powiedzmy bardziej pod wygodę usera. Magazyn wtedy jeden, a koszta wcale nie będą duże w porównaniu do możliwości.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności