Skocz do zawartości

Kampania, grupa reklam, odmiany reklamy

AKM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od kilku dni usiłuje zrozumieć zasadę podziału na kampanie, grupy reklam i odmiany reklam... Na jednym koncie chciałabym reklamować dwie różne strony - obydwie przy pomocy tych samych słów kluczowych - oczywiscie innych dla wersji polskiej i innych dla wersji angielskiej... Ponieważ strony są dwujęzyczne, to logicznie byłoby mieć reklamy w języku polskim skierowane do osób szukających z Polski lub w języku polskim - a dla całej reszty świata boksy w języku angielskim...

I zupełnie nie wiem jak to zrobić - najpierw zrobiłam dwie osobne kampanie - po jednej na każdą stronę. Ale okazało się, że preferencje językowe i geograficzne ustawia się dla kampanii, więc musiałam z tego zrezygnować. Zrobiłam więc dwie inne kampanie z podziałem na języki i grupami dla dwóch różnych stron. Boksy pokazywały się zamiennie - raz dla jednej strony, raz dla drugiej. W końcu zrobiłam 4 osobne kampanie [dwie strony z dwoma ustawieniami preferencji jezykowych], ale efekt jest dokładnie taki sam - boksy pokazują się zamiennie. Raz dla jednej, raz dla drugiej strony. A powinny pokazywać się obydwa - w dwóch językach w zależności od ustawień wyszukiwarki.

Czy ktoś z Was mógłby mi prostym tekstem wytłumaczyć o co chodzi? Ewentualnie podać linka do miejsca gdzie mogę o tym poczytać - tylko proszę nie do pomocy Googli, bo czytałam to już wiele razy i nadal nie rozumiem.

Pozdrawiam,

Anna.

• 1 miesiąc temu...

Witaj

W podsumowaniu kampanii zaznacz dwie różne.

Kliknij "Edytuj ustawienia"

Znajdz "Wyświetlanie reklamy"

Zaznacz opcje "Rotuj: wyświetlaj wszystkie reklamy równie często"

Dalej

"Metoda dostawy"

zaznacz: "Przyspieszone: wyświetlaj reklamy jak najszybciej"

Powinno dać efekty.

Pozostałe dwie już zbyteczne możesz usunąc.

Pozdrawiam

Paweł

Wg mnie optymalne rozwiązanie dla takiej kampanii (na jednym koncie) jest takie:

dwie kampanie skierowane na wszystkie terytoria. ALe różniące się pod względem języka jakim mówią Twoi klienci - w jednej język polski w drugiej język angielski.

Co do wyświetlania się boksów naprzemiennie - to musisz wiedzieć, że dla tych samych słów kluczowych nie mogą wyświetlać się na raz dwa boksy pochodzące z tego samego konta!

Rozwiązanie - dwa konta!

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności