Skocz do zawartości

Indeksacja Google plików PDF

ojciec17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Możecie doradzić dlaczego Google nie chcę mi indeksować plików pdf mimo iż nie mam blokady tego zasobu w robots.txt ?

Pliki pdf znajdują się w katalogu wp-content/uploads

Swego czasu miałem ten katalog zablogowany dlatego też żadnych zdjęć Google nie był wstanie zaindekdować. Po odblokowaniu Google fotki indeksuje lecz wciąż nie potrafi znaleźć mi ważnych plików z instrukcjami obsługi w pdf.

Nie wiem...może przydatny dla Was w pomocy będzie

https://foteliki-cybex.pl/pomoc/instrukcje-obslugi/ 

pod którym mam te wszystkie pdfy.

Z góry dziękuję za pomoc.

SEOwiedzacy-pozycjonowanie-lokalne-szerokie.png.25e00a740d5ab754a026e5e3ed42d6dd.png

Czujną rękę Maxa tu widzę ze zniknięciem linka :)

A pomagasz Google w jakiś sposób? Np. przez podlinkowanie podstrony czy bezpośrednio pdf-ów?

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Spróbuj dodać jakiś pdf przez google.pl/addurl - jeśli doda pdf do indeksu oznacza to, że nie ma żadnych blokad i jedynie musisz wskazać googlowi te adresy tak jak @Mariusz pisał, ewentualnie walnij wszystkie przez addurl.

Jeżeli masz stronę zweryfikowaną w Narzędziach dla webmasterów to PDF zaindeksujesz w niecałą minutę.

W Narzędziach dla webmasterów przejdź do: Indeksowanie > Pobierz jako Google

Wklej tam adres swojego PDF'a, wciśnij pobierz. Chwilkę poczekaj, a następnie wciśnij "Prześlij do indeksu".

Miesięcznie możesz natychmiastowo zaindeksować do 500 linków z twojej domeny.

PDF'y mi też zawsze wchodziły w kilkanaście sekund.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności