Skocz do zawartości

CMS pod stronę z galerią muzyczną i fotograficzną

spookypld

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poszukuję nieskomplikowanego i lekkiego systemu zarządzania treścią (CMS) z opcją obsługi galerii muzycznej i fotograficznej przez klienta.

Projekt jest niekomercyjny, tzn. robię to w ramach praktyki a jeśli wypadnę dobrze, to klient, który jest moim kuzynem może zdecydować się na kupno strony. Oczywiście jestem skłonny zapłacić za licencję do jakiegoś lekkiego systemu zarządzania treścią, który spełni moje wymagania. Wiem, że są programy z galeriami zdjęć i panelem administratora są dość powszechne i tanie, ale o takim z galerią muzyczną jeszcze nie słyszałem. W tej chwili dłubię coś w Drupal i jestem zadowolony, ale szukam czegoś prostszego w obsłudze (wykorzystałem moduł Cincopa). Strona to Zespół muzyczny "Albatros". 

https://albatros.info.pl/

Jeśli ktoś zna łatwy w obsłudze CMS z funkcjami galerii muzycznej i fotograficznej to proszę o odpowiedź / kontakt. 

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Teraz jest pytanie do Was, dlaczego wordpress? Ostatnio Linux Mint miał problemy przez wordpressa. Na Joomli działają całe farmy AdMedia. Ja cały czas polecam rozwiązania customowe z daleka od języka PHP i tworów via Joomla i Wordpress.

Bo Wordpress to świetlna platforma i nie mów mi, że Twoja "customowa"

daleka od języka PHP

napisana w pythonie, przez szwagra twojego kolegi będzie lepsza.

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Wiesz ludzie z Linux Mint też tak myśleli do soboty. W sumie ja bym się bał WP i Joomli, jak nie Sucuri, to Kaspersky coś tam napisze. Nie ja nic nie sprzedaję. Ja tylko enterpsise, gdzie hosting też trochę niestety w cloudzie kosztuje. A żeby być merytorycznym, jak już wolicie WP i inne zabawki w czymś o nazwie PHP, to chociaż użyjcie Digital Ocean czy cloudblessa jako hostingu. Przynajmniej mają jakiś Web Application Firewall, coś czego home i az nie mają.

Nie sprzedaję platform, one się sprzedają same ;) i nie lubię pythona wolę taką dziwną rzecz jak Java i dziwniejszą jak Scala ;) W sumie PHP też jest ok, jest niezwykle elastyczne i da się w nim cokolwiek napisać, o ile nie robi tego student za 200 złotych, bo takowy nawet JS spieprzy ;)

WordPRess i jakiś hosting z WAF to nie ma przeszkód, chociaż WAF można oszukać i nigdy nie wiadomo co siedzi z w głowie PHP developera ;)

A Wordpress na dowolnym polskim hostingu to jest loteria:

nie wiecie co macie w środku i komu jeszcze coś zrobili aby wam coś robić na sharred hostingu.

Do tego Wrodpressy kocha AdMedia, Nuclear tool kit i Angler FK. Moje biedne google dostało ode mnie bana na wodpresiki i joomle ;)

Wiesz ludzie z Linux Mint też tak myśleli do soboty.

bo pewnie zwolnili kogoś od bezpieczeństwa na zasadzie -> jak coś działa to po co na ten człowiek :D

ręce opadają :D

nie wiecie co macie w środku i komu jeszcze coś zrobili aby wam coś robić na sharred hostingu.

Tak w środku jest szkodnik szuwarek i jak się ze środka wydostanie to podgryza inne Wordpressy na hoście.

Prześpij się chłopie.

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności