Skocz do zawartości

Ktoś na swojej domenie ma moją stronę

vajder

Rekomendowane odpowiedzi

Mona to jakoś zablokować w php?

NIE .... o ile zapisał Twoja stronę i zamieścił na własnym serwerze. Jeśli pobiera dynamicznie, to możesz zablokować IP jego serwera.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Działa, wg analitycs ruch mi skoczył momentalnie. Ciekawe. Skurczybyk podkradał mi czytelników. Tylko po co. Można jakoś zabezpieczyć to aby nie zrobił tego na innej domenie czy muszę to monitorować? Znalazłem to przypadkiem bo search console pokazło przyrost linków z jego domeny.

Zawsze możesz dać przekierowanie, o którym wspomina jimmi, tylko po prostu zamiast wpisywania domeny XXX sprawdzasz, czy host to Twoja domena. Jeśli nie -> 301 na Twoją.

Tym samym każda domena, która podkrada tak Twoją stronę będzie z automatu przekierowana.

Jeśli treści kopiuje na swój hosting (o tym wspomina Mion) to pozostaje monitorowanie sieci.

ping www.jegodomena.pl pinguje ip mojego serwera.
Hmmmm  .... chyba, że macie na tym samym hostingu shared te dwie domeny

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie bardzo rozumiem, jak mógł podpiąć swoją domenę do Twojej strony... Przecież musiałby mieć dostęp do Twojego serwera żeby tą domenę do niego dodać i wskazać ten sam katalog z którego korzysta już jedna domena. Z zewnątrz nie da się "podkraść" strony tak jak to opisujesz. Coś tu nie gra...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie bardzo rozumiem, jak mógł podpiąć swoją domenę do Twojej strony... Przecież musiałby mieć dostęp do Twojego serwera żeby tą domenę do niego dodać i wskazać ten sam katalog z którego korzysta już jedna domena. Z zewnątrz nie da się "podkraść" strony tak jak to opisujesz. Coś tu nie gra...

Gośc ma na 100% u siebie podpiętą domene, a ten co kupił ustawił DNS jego hostingu i po temacie, Raczej było tak że gość pewnie kupił domenę, usługodawca zapytał czy pobrać DNS stary i strona się pojawia. Inna sytuacja Gostek mial na tym samym serwerze domene co ten ktory tu płacze i DA zawsze pokaże zawartość pierwszej dodanej domeny do Panelu, przykładem jest BH gdzie jak kupisz domeny z przechwytu ustawisz DNS BH to pokazują sie np stare zapleczówki i trzeba pisac do supportu o wyjebanie tego z serwera :D 

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Mi się trafiła podobna sytuacja na pewnym dość znanym polskim hostingu. Jedna strona była dostępna na dowolnej subdomenie jakiejś zupełnie innej domeny nie należącej do mnie, ale zaparkowanej przez kogoś na tym samym serwerze. Weszla pod którąś z przypadkowych subdomen w indeks i wywaliła mi oryginalną stronę w kosmos. Po 301 w .htaccess wszystko wróciło do normy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności