Skocz do zawartości

Ktoś na swojej domenie ma moją stronę

vajder

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież musiałby mieć dostęp do Twojego serwera żeby tą domenę do niego dodać i wskazać ten sam katalog z którego korzysta już jedna domena. Z zewnątrz nie da się "podkraść" strony tak jak to opisujesz. Coś tu nie gra...
Dokładnie! ... Może dla kupionej domeny B wskazać DNS "jego/innej" domeny A, ..... ale bez w/w działań, co najwyżej pojawi się domyślna strona serwera HTTP często z tekstem:

Apache is functioning normally

Domena MUSI być obsługiwana przez serwer HTTP hostingu na jaki wskazuje DNS.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 1 rok później...
Dnia 4.01.2016 o 20:38, ttah napisał:
Zawsze możesz dać przekierowanie, o którym wspomina jimmi, tylko po prostu zamiast wpisywania domeny XXX sprawdzasz, czy host to Twoja domena. Jeśli nie -> 301 na Twoją.

Tym samym każda domena, która podkrada tak Twoją stronę będzie z automatu przekierowana.

Jeśli treści kopiuje na swój hosting (o tym wspomina Mion) to pozostaje monitorowanie sieci.

Mógłbyś napisać jak miałoby to wyglądać? Jestem w identycznej sytuacji. Ktoś podpiął domenę pod mój serwer. Korzystam z VPS'a. Śmieszne jest to, że ten ktoś zaczyna mnie doganiać na moich słowach kluczowych -.-...

Dnia 4.01.2016 o 19:57, vajder napisał:

ping www.jegodomena.pl pinguje ip mojego serwera.

A może masz dodana jego domenę do swojego panelu na serwerze?

Sprawdź w direct adminie czy cpanelu czy innego którego używasz bo to trochę dziwna sprawa

Też mi się tak wydaje jak napisał @cinmar

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności