Skocz do zawartości

Poważna ocena strony

Sonic.w8t.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nazywam się Arek i mam 18 lat. Ten temat nie jest zgodny z 1. punktem regulaminu lecz zaryzykuję i najwyżej administrator usunie mój temat. Moja strona 

https://www.sonic.w8t.pl/

opiera się na silniku phpbb3 i opiera się na skórce 1Game, która jest autorstwem internauty o nicku Matti

https://demo.phpbb3styles.net/1Game?lang=pl.

Skórka została zedytowana prze ze mnie i jest ulepszana o różne nowości aż do teraz. Html zacząłem uczyć się samodzielnie od zera w wieku 15 lat. Strona posiada równo 30 modyfikacji, które w większości zostały specjalnie przystosowane pod tą stronę. Strona została także w jakimś tam stopniu sprzężona z chmurą Google. Czyli większe obrazki nie są ładowane z wolnego dysku na stronie tylko z szybszych dysków Google co w jakimś tam stopniu wpływa na szybkość ładowania się strony. Posiadam galerię na photobucket.com, stronę na facebooku, youtubie(na razie nie wkładamy tam własnych filmików, strona służy tylko do podawania informacji o tym co u nas się dzieje oraz do publikowania playlisty muzycznej złożonej z utworów wielu innych autorów). Rok uczyłem się robiąc moją pierwszą stronę o Robotboyu, która nie zakończyła się sukcesem, ponieważ nie było chętnych do rozmowy. Następnie założyłem stronę o niebieskim jeżu, która była strzałem w dziesiątkę. Doprowadzenie strony w większości do takiego stanu zajęło mi cały rok (wraz z dalszą nauką). Obecnie planuję aktualizację silnika strony do najnowszej wersji. Przychodzę tutaj do was z prośbą o krytyczną ocenę mojej strony pod kątem wyglądu oraz brakujących funkcji jakie dostrzegacie. To jest moje drugie forum i wygląd opiera się o wygląd mojej pierwszej strony. Dzięki za wysłuchanie oraz za wystawione tutaj opinie.

lecz zaryzykuję i najwyżej administrator usunie mój temat

:palacz:

PS. Czuje się jak w powrocie do przeszłości ;D Ten padający śnieżek... :piwo:

Następnie założyłem stronę o niebieskim jeżu, która była strzałem w dziesiątkę

:D Teraz dopiero doczytałem :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• 3 tygodnie później...

O kur....cze :D, jak już wyżej napisali, trochę staroświecko wygląda :P, poszukaj sobie jakiś skórek które bardziej odpowiadają dzisiejszym trendom graficznym, sądzę że i takie o  tematyce gier się znajdą.

P.S. Nie wiem o co wam chodzi z tym śniegiem, przecież jest zima :D

katalog firm i instytucji | auto kosmetyki dla twojego samochodu

no bardzo oldskulowo, nie trzeba wiele żeby poprawić UI, nawet nie musisz budować skórek od nowa, wystarczy parę dobrze skomponowanych w photoshopie grafik, banner itd, pasujący kolor tła, dopasowania tylko kolorów elementów w css i o stokroć lepsze wrażenie. Wyłącz wszystkie śniegi i inne relikty ;) 

Jakąś tam skórkę znajdę i przerobię do własnych potrzeb. Od razu znajdę taką, która jest kompatybilna z PHPBB 3.1.x . Bo forum działa na 3.0.x, a słyszałem że sporo nowości weszło w nowej wersji. Co do śniegu to jednak zostawię. Widzę, że jednak podoba się on dzieciakom i szczerzę powiem, że nie mam co tu dużo do gadania. Ta strona to dla użytkowników jest, a nie tylko dla mnie. Co do grafik, to nie pracowałem jeszcze w photoshopie. Tło jest w gimpie zrobione, a postacie wklejone w tło. Może i macie racje. Te tabelki z tej skórki to strasznie staroświecko wyglądają. Myślałem, żeby może zmienić ich kolor na taki bardziej jasny, ale chyba jednak to i tak nie wystarczy. Co do tła to nie mam na razie pomysłu jak zrobić, żeby wyglądało na czasie. Postacie po bokach to moim zdaniem mogą zostać, lecz nad tłom to muszę popracować. Co do banerów wyświetlanych na górze strony to moim zdaniem chyba nie jest aż tak źle z nimi i zostaną. Zauważyłem, że teraz na topie są takie proste kolory, bez żadnego cieniowania oraz ramek dzielących je. Co do zmienionej myszki to macie racje, tego to trzeba się już pozbyć. Takich bajerów już się nie stosuje. Jeżeli macie jakieś rady, propozycje to byłoby fajnie. Odezwę się po poprawkach, które w wakacje dokonam. No i ponownie ocenicie wygląd tego wszystkiego. Dzięki za pomoc.

• 1 miesiąc temu...

hahah funkcja JS śniegu się zatrzymuje jak zaczynasz pisać w polu tekstowym :D

generalnei jak na początkującego - strona świetna.
Ale na dzisiejsze standardy - zapoznaj się z takim cudownym bytem jak WordPress :)

Okna i Drzwi we Wrocławiu - Okna Wrocław Novis | Kalkulator składek ubezpieczeniowych - Ubezpieczenia Wrocław

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności