Skocz do zawartości

Seokatalogi - kiedy wznowienie sprzedaży?

krzysiek23b

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Podlinkowanie wpisów nie jest raczej problemem. Problemem jest to że do podlinkowania używają śmieciowych baz i walą bez opamiętania na swój wpis. A wystarczyłoby 1-3 linki do podlinkowania ale ,,dobrej,, jakości i wtedy dodający byłby zadowolony i właściciel katalogu.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

A jak się spisują katalogi na wp-kat? Też google je banuje?

abHZh1H.png

Postawione może z 2 miesiące temu. Wpisy dodaję gdzieś od 2 tygodni po kilkadziesiąt dziennie. Indeks rośnie wprost proporcjonalnie do ilości wpisów ;) Gwiazdki ładnie się w serpach pokazują, boty wędrują po linkach jak mrówki na kopcu.

Oczywiście wpisów nie podlinkowuję i nie "dopalam" żadnymi śmieciami.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

"podlinkowanie"

a dlaczego to tak bardzo może zakszodzić katalogom?

Ja mam obserwacje że link ze strony zapleczowej podlinkowanej śmieciami (w dużej ilości) - zaspamowane księgi gości, komentarze da lepszy efekt niż ze strony co ma tylko kilka mocnych linków.

Nie rozumiem dlaczego przyspamowane wpisy mają szkodzić całemu katalogowi

katalogi nie zgłoszone do DT to dobre katalogi, to jest chyba jedyny wyznacznik,  takie moje zdanie

Jak nie rozumiesz to wcale nie musimy Tobie tego tłumaczyć :D Jak postawisz w swoim życiu parę sensownych katalogów i jeszcze przedłużysz te domeny to wtedy pogadamy co "wzmacnia" katalog :D Pamiętaj, że pól roku temu chyba pisałeś o blasterach.

Chyba nie za bardzo rozumiesz co piszesz. Licencje można było kupować po 120 zł i po 25 zł w zależności od ilości. To wystarczyło kupić 100 szt  po 25 zł i pojedyncze sprzedawać po 50 ( robić migrację na inne konta) aby całkowicie położyć Autorowi handel pojedynczymi licencjami i zarobić 2500 zł.

Ja pisałem, że obecnie nie można przenieść licencji z konta na konto. Twój wpis nic nie wniósł w ten temat.

Przecież można było przekazać pojedyncze licencje, ale z tego co pamiętam, trzeba było autorowi dopłacić różnice pomiędzy standardową ceną za 1 licencję, a ceną kupioną w hurcie (więc jak kupiłeś np. 50 licencji za 2000zł to wychodzi 40zł/sztuka, standardowo np. 100zł/licencja, więc 60zł od licencji do dopłaty).

Ale to przecież logiczne.

@noupe, to co piszesz ma sens gdy Generał zarabiał na skrypcie. Natomiast teraz gdy ma zawieszoną działalność to nawet gdybyś chciał mu dopłacić, to nie możesz (tak zakładam, choć przyznam że nie kontaktowałem się w tej sprawie); nowych licencji przez jego stronę też nie kupisz. I teraz jak ja np. chciałbym kupić 2 licencje to są małe szanse, że ktoś będzie miał na swoim koncie akurat 2. Musze kupić całe konto gdzie jest np. 5 licencji. Ponadto gdybym za 2 miesiące chciał kupić kolejnych kilka licencji to muszę kupować kolejne konto; i tak po pewnym czasie mam kilka kont (zamiast jednego, do którego mógłbym dokładać zakupione licencje).

Z jednej strony szanuję zasady, które narzucił autor - jego skrypt jego zasady. Ale z drugiej strony w momencie gdy zawiesił działalność, i możliwe że porzucił całkowicie projekt takie ograniczenia są problematyczne dla "rynku wtórnego"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności