Skocz do zawartości

Czek z Google nadszedl

tojan3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość Anonymous

dziś przyszedł i do mnie czek.

może komuś ułatwie przejścia z bankami opisując jak to było u mnie:

PKO - czekałem 5 minut na podejście kogokolwiek do okienka, niedoczekałem się i wyszedłem

Kredyt Bank - zaśpiewali sobie 60zł prowizji, podziękowałem i wyszedłem

BGŻ, Pekao - nie dowiedziałem się czy w ogóle przyjmują czeki, kolejki długie, a obsługa poooowooooolna. postałem z 10 minut i wyszedłem.

BPH - tutaj miłe zaskoczenie. obsługa szybka 10zł prowizji lub (0,1 lub 1 %) czas oczekiwania 3-10 tygodni, ale z ust obsługi usłyszałem, że pprzeciętnie czeka się 1-3 tygodnie.

możliwe, że w innych miastach trochę inaczej. ja przedstawiałem sytuację z Łomży.

...?

Może mówimy o innym Google.

Szy.

google ma oddzial w irlandii ktory rozlicza wszystkie transakcje z europy ...ale zeby nie bylo tak fajnie potem chyba sla to do NY skad wysylaja czeki

z kolei ja to mialem najtaniej w kredytbanku - wyszlo cos kolo 15pln

U mnie to wyglada tak, ze data czeku jest z 20, a czek otrzymuje 24 i jak go wplacam do banku to pieniadze sa na koncie w tej samej samej sekundzie. Oczywiscie w Citibanku, bo czek z Google tez jest z Citibanku.

..hmmm.... chyba to na niewiele sie zda w tym temacie, ale tez chcialem cos napisac. ;)

• 2 tygodnie później...

bylem w Pekao SA - prowizja 20 PLN płatna przy oddaniu czeku do inkaso. Pani w dziale przelewów i czeków zagranicznych (oddzial w Poznaniu) nie wykazywała żadnego zdziwienia czekiem. Zapewniała mi, że jeżeli tylko czek będzie mial pokrycie, nie zostaną pobrane żadne inne opłaty.

Mam konto w tym banku. Oczekiwanie - do 6 tygodnii.

A Google Irland odpowiada za rozliczenia za AdWords i to chyba tylko dla tego przeniewsioną te rozlicenia do Iralndii, że stało się to konieczne ze względu na rozliczenia VATu w UE wg. IX Dyrektywy.

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

U mnie to wyglada tak, ze data czeku jest z 20, a czek otrzymuje 24 i jak go wplacam do banku to pieniadze sa na koncie w tej samej samej sekundzie. Oczywiscie w Citibanku, bo czek z Google tez jest z Citibanku.

..hmmm.... chyba to na niewiele sie zda w tym temacie, ale tez chcialem cos napisac.

ja chyba tez musze wrocic do NYC, zeby nie miec takich problemow z tymi czekami (dlugo czekam).

ja wszystkim odradzam PKO BP, bo pomimo tego co bylo wpowyzej napisane, jest to bank, ktory nadal mentalnie tkwi w poprzedniej epoce.

Zrobia laske, zdziwia sie, poucza i straci sie pelno czasu.

Polecam natomiast bardzo Citibank.

Nie za bardzo wiem dlaczego ktos wpadl na pomysl, ze Google wysyla pieniadze z Irlandii.

BPH - tutaj miłe zaskoczenie. obsługa szybka 10zł prowizji lub (0,1 lub 1 %) czas oczekiwania 3-10 tygodni, ale z ust obsługi usłyszałem, że pprzeciętnie czeka się 1-3 tygodnie.

Brzmi bardoz zachecajaco, ale nie wiem czy to jest mozliwe.

To przewaznie zalezy nie od samego banku w POlsce tylko w USA.

Ja też założyłem konto w Citi - 15 minutek, konto, subkonto walutowe, karta, inkaso... od tygodnia do 10. W momencie, w którym masz konto dłużej niż 3 miesiące realizacja czeku ~10 dni.

Zapomniałeś o drobiazgu - 10 dni dla czeków na sumę poniżej 500 dolarów. W przeciwnym przypadku w grę wchodzi zwykłe inkaso, czyli okres do 99 dni.

Szy.

Zapomniałeś o drobiazgu - 10 dni dla czeków na sumę poniżej 500 dolarów. W przeciwnym przypadku w grę wchodzi zwykłe inkaso, czyli okres do 99 dni.

True, True.

podejrzewam jednak, ze mniej niz 10% userow tego forum wyrabia ponad 500$ miesiecznie z samego adsense.

Ja osobiscie nie moge sie doczekac wejscia nowego MSN, bo nowy msn po prostu uwielbia moja jedna strone angielskojezyczna i moze wtedy zaczne sie zblizac do tego progu.

hmmmm - a tego to szanowna pani w citi nie powiedziała :/ a juz myślałem, że będzie pięknie :/

Zastanawiam się nad otwarciem konta gdzieś za granicami naszego pięknego Ciemnogrodu i wyjazdem raz na miesiąc na małą wycieczkę.

Znajomy realizował czek w berlinie - co prawda polski czek - ale dla nich wtedy był pozaunijny - i trwało to 2 dni zanim kaske miał na koncie - może warto...

bylem w Pekao SA - prowizja ...

... ale chyba nie z czekiem za grudzień?

Szy.

tak, za grudzien, a moze byc jakis problem?

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności