Skocz do zawartości

Problem z SEO by Yoast

blackart

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam stronę - takie połączenie one-page ze zwykłą. I mam problem aby ustawić opis seo dla strony głównej. Google pobiera mi opis z pierwszego lepszego tekstu na stronie głównej. Strony home nie mam bo to one page. Jak to można zrobić w SEO by Yoast?
W header.php mam takie coś:

<title><?php /*
	 * Print the <title> tag based on what is being viewed.
	 */
	global $page, $paged;

wp_title( '|', true, 'right' );

// Add the blog name.

// Add the blog description for the home/front page.
	$site_description = get_bloginfo( 'description', 'display' );
	if ( $site_description && ( is_home() || is_front_page() ) )
		echo " | $site_description";

// Add a page number if necessary:
	if ( $paged >= 2 || $page >= 2 )
		echo ' | ' . sprintf( __( 'Page %s', 'SimpleKey' ), max( $paged, $page ) );?></title>

I druga rzecz:

zauważyłem, że google nie pobiera wszystkich opisów SEO, które wpisałem w poszczególnych podstronach. Nadal pobiera tekst, który napotka "po drodze" zamiast tego co wpisałem w  opisie SEO.

Projekty graficzne, strony internetowe. www.black-art.com.pl

Czy w tym momencie masz jedną stronę one page na jednej instalacji/bez CMS i druga instalacja z podstronami?

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

blackart poradziłeś sobie z tematem podstron? właśnie będę stawiać stronę one page i chce uniknąć podobnych problemów

Ju z po 10 postach dają wklejać linka w stopkę ??

To nie miejsce na tą uwagę.

blackart poradziłeś sobie z tematem podstron? właśnie będę stawiać stronę one page i chce uniknąć podobnych problemów

Strona główna u mnie jest w one page ale mam też dodatkowe, osobne zakładki i z nimi mam problem i walczę dalej ;)

Projekty graficzne, strony internetowe. www.black-art.com.pl

I mam problem aby ustawić opis seo dla strony głównej. Google pobiera mi opis z pierwszego lepszego tekstu na stronie głównej. (...) Zauważyłem, że google nie pobiera wszystkich opisów SEO, które wpisałem w poszczególnych podstronach. Nadal pobiera tekst, który napotka "po drodze" zamiast tego co wpisałem w  opisie SEO.

Brak najważniejszej informacji-czy w źródle strony jest widoczne meta-description (opis SEO)?

Czy sprawdzałeś wyświetlanie opisu SEO przy wyszukiwaniu słów znajdujących się w tym opisie (Google wyświetla opis SEO wtedy, gdy w opisie znajdują się szukane słowa kluczowe)?

Jeśli na oba pytania odpowiedź jest twierdząca, to poczekaj na indeksacje strony lub podłub w google webmaster tools.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności