Skocz do zawartości

Forum vs. blog

rBartek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Posiadam już jedną stronę tematyczną, dokładnie o pokerze.

Teraz planuję założyć coś dalej i tutaj mam spór między właśnie forum, którego w Polsce o tej tematyce nie ma, a związane jest z www. 

Patrząc na trudność spowodowaną zdobywaniem ruchu na forum, ta opcja mnie trochę boli. Dlatego mogę również stworzyć portal przykładowo - kulinaria. W sensie bloga oczywiście.

Jak myślicie, co jest lepsze? Jak to się może rozwinąć? Co bardziej będzie profitowało w przyszłości i przyniesie fajny pieniądz?

Blog na początek, społeczność będziesz budował w komentarzach i na Facebooku. Później jak wystarczy ci czasu i samozaparcia - forum.

Powiem jeszcze jedną rzecz, problem z forum jest taki, że nie masz w 100% kontroli nad tym co pojawia się na forum, chyba że założysz ścisłą moderację każdego wpisu, co chyba nie wchodzi w grę. Tematykę masz "trudną", dlatego pilnowałbym treści jaka pojawia się na forum. Jeżeli masz na to czas - forum możesz otwierać.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

• 2 tygodnie później...

@up To forum polecił mi mój kolega. W sieci jest już tak mało żywych for w porównaniu do czasów przed Facebookowych. Teraz na FB znalazłem sporo grup SEO i widze tam cały czas ruch i dużo ogłoszeń. Tu zostali Ci co chyba cenią sobie anonimowość i tego typu formę komunikacji.

ban za multikonto

• 3 miesiące temu...

Proponuję bloga + fanpage (fanów można zdobyć szybciej też reklamując stronę na fb, ale nie kupuj na allegro ich, bo kupisz zazwyczaj niewartościowych), jak się ciut rozkręci (ale nie zwlekać z tym z adługo), dodać forum na subdomenie np forum.TwojaDomena.pl i poinformować o tym na blogu i na fanpage, dodatkowo kampania reklamowa pod forum i pod bloga i trzymać kciuki by się powoli rozkręcało. Na FB (i nie tylko zresztą) masz tyle dobrze, że możesz reklamę kierować bezpośrednio na stronę i targetowanie wybrać bardzo szczegółowo. Np. Ludzie płci takiej i takiej w wieku   od do, zainteresowania tym, tamtym i owym oraz jednocześnie tym i tamtym.

Darmowa porównywarka pożyczek online.

Polecam także: zdjęcia Świdnica

oraz pamiątki Świdnica - sklep online

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności