Skocz do zawartości

Trzęsienia ziemi czyli poważne zmiany w serpach.

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

tutaj dość fajna analiza tego co było ostatnio

https://goralewicz.com/blog/googles-new-brand-bidding-algorithm/

ruchy dotyczyły dużych brandów więc to może wyjaśniać że wskaźniki były na czerwono, może teraz jest to samo

ja zupełnie nic szczególnego nie zauważyłem, standardowe zmiany/brak zmian pozycji 

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przepraszam, że zapytam ale gdzie to trzęsienie i gdzie te poważne zmiany ? Klimatyczne i owszem ale w SERPach ???

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A propos rozważań czy coś się dzieje, czy nie, to mogę odpowiedzieć, że tak - dzieje się. Od co najmniej kilku tygodni w dość regularnych odstępach czasu na okresy kilku-kilkunastogodzinne wchodzą jakiegoś rodzaju zmiany. Ostatnio było to właśnie od niedzieli do wczoraj, do ok. 15:30-16:00.

Nie potrafię określić jakie to są dokładnie zmiany, bo nie jestem pozycjonerem/seowcem, ale są bardzo wyraźne. Po czym wnoszę? Po jakości ruchu przychodzącego, a konkretnie po konwersji celu. Różnice są tak duże, że po tych kilku tygodniach nie mogę już powiedzieć o przypadku. W tych okresach premiowane są strony o wysokiej jakości z punktu widzenia użytkownika (wartościowa treść, mobile, itd.), które w ostatnich miesiącach/latach osuwały się powoli w wynikach (prawdopodobnie ze względu na linki z przeszłości), ale nie miały nigdy filtrów/banów, itp. "Złe" linki ostały oczyszczone.

Co ciekawe, tych zmian w ogóle nie widać jeżeli chodzi o monitorowane frazy kluczowe, ani nawet nie widać różnić w ilości ruchu przychodzącego. Dlatego nie dziwię się, że wielu z Was nawet nie zauważa, że coś się dzieje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności