Skocz do zawartości

Trzęsienia ziemi czyli poważne zmiany w serpach.

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

W tych okresach premiowane są strony o wysokiej jakości z punktu widzenia użytkownika (wartościowa treść, mobile, itd.), które w ostatnich miesiącach/latach osuwały się powoli w wynikach (prawdopodobnie ze względu na linki z przeszłości), ale nie miały nigdy filtrów/banów, itp. "Złe" linki ostały oczyszczone.

Tak mi też to wygląda.

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może z lokalizacją coś mieszają albo wynikami spersonalizowanymi? Pozycje sprawdza się przecież przez proxy, z różnych krajów i bez lokalizacji i personalizacji.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

W moim przypadku odpada lokalizacja bo nie ma znaczenia, więc zostaje personalizacja, może automatom przedstawiają już totalnie nieskorelowane wyniki, z ich punktu widzenia miałoby to jakiś sens w utrudnieniu pozycjonowania.

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

No właśnie i jak rzeczywiście coś się dzieje to już na blogaskach nie ma żadnych info, bo blogaskowie nic nie widzą... Gdzie te cudowne narzędzia do mierzenia milionów stron i automatycznych analiz? Nie ma? Czyli tak jak kiedyś pisałem - nie są przydatne do niczego.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

My zauważyliśmy dość ciekawą rzecz. Google wykosił kilka stron, aby cofnąć spadki po kilku dniach. Tak jakby wycofywali się z pewnych zmian. Poniżej kilka screenów widoczności w Google:

SENUTO-1.png

SENUTO-3.pngSENUTO-4.pngSENUTO-5.png

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

:jezyk1: :jezyk1: :jezyk1:

Bo w samych pozycjach nic się nie zmieniło (jak to niektórzy na kilku stronach widzieli), zmieniła się jakość ruchu, co widać dopiero teraz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności