Skocz do zawartości

Trzęsienia ziemi czyli poważne zmiany w serpach.

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chyba sami nie mogę zdecydować się czego chcą, skoro co chwila coś zmieniają, dodają, cofają itp....

Ja już dawno temu sobie tak myślałem, czemu oni nie zrobią tak, żeby serpy były bardziej ruchome, czyli na przykład przez kilka godzin większą wagę mają czynniki onsite związane stricte z treścią, a potem przez kilka godzin czynniki behavioralne, a potem linki zewnętrzne, i tak w koło Macieju. Testować, mielić, zbierać dane o zaangażowaniu użytkowników w wyniki organiczne i adwordsy w różnych kombinacjach i wybierać te najlepiej odpowiadające ich celom...

To co się ostatnio dzieje w wynikach połączone jeszcze ze spersonalizowanymi wynikami wyszukiwania tak mi wygląda i nie zdziwiłbym się jakby tak zostało.

Mi się wydaje że google jednak częściowo wdrożył tego nowego pingwina. Obejmuje on jednak na razie niewielką ilość zapytań, pewnie na nich go testują przed wdrożeniem całości. Po czym to wnioskuję? W ciągu 3 ostatnich tygodniu powróciło mi z niebytu kilka fraz (w kilku różnych domenach) które były uwalone pingwinem, nie wszystkie frazy ale tylko niektóre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności