Skocz do zawartości

Google zabiera 30% z adsense ?

zibipl

Rekomendowane odpowiedzi

Zarobiłem parę $$ na adsense i teraz jak tam wybieram formę opodatkowania to cos tam pisało ze niby zabiorą mi 30% z tego co zarobiłem

może coś źle zrozumiałem ?

Jak to obejść może przyda się fakt że prowadzę działalność gospodarczą.

Pozdrawiam

Zbyszek

Czyli niby google mi wypłaca to 300 zł i od razu ok. 130 zł idzie w pi****e* ? :[

To zależy od sposobu opodatkowania jaki masz. Poczytaj o podatkach. Jest też kwota zwolniona od podatku.

Było już kilka tematów na temat podatków - poszukaj tutaj https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=19998

możesz mi :P:D

Nikomu nie musisz płacić ... to co z tym zrobisz to Twoja sprawa, chyba że zarabiasz powazne kwotwy to wtedy najlepiej rozliczac sie z tego smiennie ...

Smiennie ? :/

Czyli jak zarobie 100$ to jest moje i kropka. ? Nikomu nic nie musze bulić?

to nie tak, jeżeli nie masz działalności, a z treści postu wnioskuję że nie masz, powinienes złożyć w naszym urządzie skarbowym kwity od zarobków, google przesyła ci całe zarobione 100 dolków, ale ponieważ jest to zarobek to powinienneś zapłacić podatek, ale jest równiez kwota zwolniona od podatku, czyli dopiero jak zarobisz ponad 2500zł (nie pamiętam dokładnie ile) - to dopiero występuje podatek

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności