Skocz do zawartości

Linki z forów bez mocy?

Saszestw

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, zauważyłam ostatnio pewną prawidłowość. Nie wiem, czy mam rację, być może to zbieg okoliczności, ale od pewnego jakiegoś czasu linkowanie z forów straciło swoją moc, a wręcz powiedziałabym, że ten sposób pozyskiwania linków powoduje obniżenie pozycji. Czy to nie jest tak, że teraz G.. traktuje takie linki, mimo, że pochodzą z mocnych zaufanych domen jako spam? Dodam, że strony są ściśle związane tematycznie z pozycjonowaną stroną? Co na to specjaliści?:) 

Linki z forum głownie nofollow, mogą służyć do zwieszenia ruchu, zróżnicowania profilu linków ale bezpośrednio nie rankują. Jeśli większość linków masz z forum to wysoko nie skoczysz, co więcej jak większość linkow masz z forum to mogą pozycje i cofać się. Jak walisz wszytko na ten sam anchor to możesz nawet filtr algorytmiczny załapać.

Linki z for mają jakąś moc, link linkowi nie równy. Na bardzo proste frazy wystarczy kilkadziesiąt linków z for, na bardzo trudne nie zauważysz żadnego efektu.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

a ja od jakiegoś czasu mam obserwacje że linki z for dofollow fajnie rankują nawet na anchory EM, testowałem to na nowych domenach jak i tych z pewnym wiekiem

co do cofania się pozycji to przy linkach z for nigdy tego nie miałem, za to mam przeświadczenie że linki side-wide na anchory EM cofają pozycje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności