Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tłumaczę tylko czym są narzędzia i komu się przydają. A kwestia czy używać do samodzielnego pozycjonowania...

Tak Szanowny Szkoleniowiec mówi, że do czegoś przydadzą się.

Jak by był nie co bardziej doświadczony to postawił by 5 stron na nowych domenach i pingował ich do bólu, to może dowiedział się co obecnie tymi narzędziami można zrobić. Z reszta Mion jest twórcą jednego z najbardziej popularnych Polskich softów do pingowania, nie da skłamać bo dawno puścił soft w wolny obieg :D

Kamilo, nie brnij....

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

OT - niedawno postawiłem domenę którą w celu zaindeksowania tylko pingowałem kilkakrotnie za pomocą serwisu Ping-o-Matic! ... i po 2 tygodniach nadal nie weszła do indeksu. Pingowanie, to relikt minionych lat.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dobrze wiem, ale skoro na PiO ciągle powtarzają się te same pytania, to dlaczego nie zawrzeć tego jako omówienia na szkoleniu i zamknąć temat raz na zawsze? Nie mogę mówić o tym, co już nie aktualne? skoro ludzie wracają do tego, nie mając o tym pojęcia. Chcę oświecać tych, którzy nie mają zielonego pojęcia. Po to wstawiłem ten dział, nic więcej.

fotoruminski.pl -> fotografia ślubna lokalnie w Białymstoku i Warszawie

Mam na dysku ok 50 nie aktualnych softów, wiele darmowych nie chcesz zrobić z nich szkolenia?

Jeszcze zdradzę Tobie wielką tajemnicę SEO do b.trudnych fraz nikt zaplecza nie buduje, uprzedzam pytanie czemu bo koszty duże, stawić trzeba nie 10 stron, padają takie zaplecza jak muchy -konkurencja nie śpi na b.trudne frazy i pomaga na wiele sposobów. Chyba że Ty b.trudne frazy definiujesz w inny sposób.

Chcę żebyś zrozumiał nikt nie jest Twoim wrogiem, jesteś na profesjonalnym forum SEO i wyskoczyłeś z szkoleniem jak opisujesz na bardzo trudne frazy :D, więc sam rozumiesz zadajemy pytania.

Chcę oświecać tych, którzy nie mają zielonego pojęcia.

Tyle, że pasowałoby najpierw samemu jakiekolwiek pojęcie o tym mieć, bo póki co to widzę, że Twój odcień zielonego niewiele różni się od odcienia tych, których chcesz szkolić.... Ja rozumiem, że sąsiadowi mogłeś stronę wypozycjonować, akurat się udało, ale to na prawdę nie znaczy, że wszystkie sroki za ogon złapałeś :D Pamiętaj, że im dalej w las... chociaż... z drugiej strony, widząc jakich mamy "szkoleniowców" w naszym pięknym kraju to ja się wcale nie dziwię, że poziom wiedzy jest jaki jest.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Kamilo wytłumaczę to Tobie bardziej łopatologicznie.

Mam niezłą lustrzankę, szkiełka, lampy, filtry, sofboxy, tlą i inne bajery. Przeczytałem wiele książek na temat fotografowania, videoszkolen pooglądałem, widziałem na żywo w ich studio pracę parę TOPowych fotografów z światowej czołówki ale nigdy nie przyszło by mi do głowy robić szkolenia z fotografowania bo uważam że jestem totalnym amatorem nie mam podstaw do szkolenia innych. Teorie znam uważam bardzo dobrze praktyki prawie żadnej po za pstrykaniem fotek mojemu kotu, rodzinie i ciekawym miejscowościom, a tylko wieloletnia praktyka w zawodzie może upoważniać do szkolenia innych.

Ale to tylko może prywatne zdanie, każdy ma prawo robić to co chce.

Nie mogę mówić o tym, co już nie aktualne?
oczywiście, że możesz powiedzieć jednym słowem ! Te metody są już nie aktualne...

Ale robić szkolenie z nie aktualnych metod, to co innego :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wybaczcie, że nie odpisywałem, ale wyjaśniałem kilka kwestii prywatnie z MaxPanem.

Macie rację, że nie jestem wg. Waszych definicji - specjalistą. Jestem tego w pełni świadomy i chylę przed Wami czoła.

Co do tego nieszczęsnego pingowania, którego się tak uczepiliście, to już pokazałem Maxowi, że jednoznacznie odradzam je w materiałach szkoleniowych.

Moje szkolenie jest przeznaczone dla drobnych usługodawców na lokalnym rynku. Tak więc tematyka nie dosięga Wam do pięt. Nie mogę natomiast zrozumieć dlaczego atakujecie moją inicjatywę. W branży fotograficznej, znaleźć można szkolenia na przeróżnym poziomie i to klient decyduje, czy che wziąć w nim udział. Tutaj natomiast, to Wy chcecie przekonać mnie, że szkolenie powinno robić się na poziomie expert. Chcę pomagać lokalnym przedsiębiorcom, a do tego chyba nie potrzeba Waszego doświadczenia i wiedzy.

fotoruminski.pl -> fotografia ślubna lokalnie w Białymstoku i Warszawie

Moje szkolenie jest przeznaczone dla drobnych usługodawców na lokalnym rynku

To po co piszesz o bardzo trudnych frazach? Litości

Napisz że wiesz jak zrobić "Pranie dywanów u klienta Szlachcice Wielkie", a nie budowa zaplecza na bardzo trudne frazy.

Nie mogę natomiast zrozumieć dlaczego atakujecie moją inicjatywę

Nie atakujemy ale zdajesz sobie sprawę, że jeśli Twoja wiedza i szkolenie doprowadzi do zafiltrowania strony lokalnego hydraulika i on straci 70% zamówień to co jemu powiesz? : Przepraszam ja tak na prawdę jestem amatorem, chciałem pomóc...

Powtórzę po raz kolejny nikt Ciebie nie atakuje

a do tego chyba nie potrzeba Waszego doświadczenia i wiedzy.

chyba to słowo klucz.

Nie, nie! To się tak nie może skończyć!

mj-popcorn.gif

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ktoś tu chyba nie wie, że SEO to 10% wiedzy i 90% doświadczenia. Taki właśnie jest poziom szkoleń - można zarobić na szkoleniach, to byle łapie się za ich organizację. Dochodzimy do momentu, w których Xann chce szkolić bezrobotnych z UP (bez obrazy - to po prostu fakt), a amator jak kamilo270 chce uczyć ludzi pingowania, dodając na końcu swojej oferty:

Nie zapomnij o miejscowości! Pozycjonowanie jest nierozerwalnie związane z lokalizacją, w której chcesz się reklamować.

Kamilo270, tutaj nie chodzi o to, że chcesz pomagać. Super, że masz takie chęci. Zastanów się jedynie, czy posiadasz rzeczywiście dostateczną wiedzę popartą doświadczeniem na różnych poziomach. To, że fraza "fotograf białystok" weszła Ci do top10 (nawet nie top3), nie oznacza, że każda inna fraza będzie tak samo wchodzić.

Ja co miesiąc na kilku domenach bawię się SWL-ami, katalogami, preclami, blastami itd itp, coś mi czasem wejdzie (lub nie), znam GWT, GA i kilka softów, a mimo wszystko wchodząc na PiO i czytając posty bardziej doświadczonych użytkowników zdaję sobię sprawę, że jestem po prostu amatorem.

Domyślam się, ze fotografia Ci nie idzie, zleceń mało i szukasz, żeby sobie dorobić, ale to chyba nie ten kierunek.

Kiedy jakieś szkolenie od @blake? :D

Sprzedaję namioty.. dużo namiotów :king:

Kiedy jakieś szkolenie od @blake? :D

Póki co radzę sobie z SEO :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności