Skocz do zawartości

Angielskie katalogi - Czemu mnie nie chcą

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem pewien czy zakładac ten temat w Katalogach czy tu.

Niejednokrotnie poruszalem mój problem ale nie udalo mi sie uzyskac informacji.

Mam strone anglojezyczną www.danceandsing.com

Od 4 miechów staram sie ją dopisywac do anglojezycznych katalogów.Z polskimi idzie mi dobrze.

Problem jest w tym ze 70 procent moich wpisów jest odrzucanych.

Dostaje zawsze tradycyjnego maila ze nie przyjeli i przyczyn moze byc wiele ale ja nadal nie wiem dlaczego tak sie dzieje??

Stronke dodaje zawsze z tym samym opisem i z pieciona róznymi tytułami czyli:

Title: Madonna Remixes

Descr.: Dance And Sing - Madonna Free Remixes Midi and Videos. - Get Together, Jump, Sorry, Hung Up

Prosze powiedzcie mie co jest nie tak z opisem lub stroną ze nikt mnie nie chce :blink:

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

MP3?

Tez tak myslalem bo moze uwazaja ze sa nielegalne.

Moze to to ze w menu mam zamiast podstron linki do subdomen?

Co to jest MFA?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Odpowiedź może być dość prozaiczna...

Jeśli dodajesz stronę do w miarę wartościowego katalogu, powiedzmy od PR4 w górę, większość adminów czeka na płatne linki, albo przynajmnie reciprocal (i to nie z farm linków). Z kolei spośród linków darmowych przebierają i dodają jedynie te najbardziej wartościowe, z różnych dla nich punktów widzenia, np. pod AS, także by nie zaśmiecać katalogu.

Jak wiesz sam dodałem Twoją stronę do LinkForever.net, ale normalnie bym chyba tego nie zrobił. Twoja strona oszałamiająca nie jest, a pod AS bezwartościowa. I nie jest to tylko moje widzi mi się. Świat jest dużo większy niż Polska, i gdybym chciał dodawać linki w miarę na bieżąco, to bym się nie wyrobił. I tak zawsze jestem do tyłu z zatwierdzaniem linków na mniej więcej 200 sztuk.

Stworzyłem sobie narzędzie do szybkiego podglądu stron, i do szybkiego usuwania linków. Przynajmniej nie zawracam nie dodanym stronom głowy głupimi mailami.

Odmowne maile idą tylko do tych stron, które wyraźnie naruszają regulamin.

Tak to już jest. Nie mniej trzeba próbować. Jest sporo katalogów,które przyjmą Twoją stronę, i to niektóre z kategoriam z PR=4. A jak już będziesz szukał, to staraj się zapisywać te, które Cie dodały i mają jakąś wartość. Na przyszłość będzie jak znalazł.

Listy katalogów pewnie znasz. CIekawą propozycję ma DirectoryCritic.com. Ładnie posortowane i opisane, z cenami itd. Ostatnio nawet wbiłem się do nich z banerem.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Na www.danceandsing.com masz 3 wewnętrzne linki

www.danceandsing.com/hot_files.html

www.danceandsing.com/ksiega.html

www.danceandsing.com/mailing.php

z tego imho 1 jest normalny; to z struktury już wygląda jako śmietnik, albo MFA (ile masz domen w ktorych masz tylko jeden wewnętrzne link z hp ?)

Oki dzieki za odpowiedzi

daje mi to sporo do myslenia.

Strona nie jest robiona pod adsense - ale CTR mam wysoki ale to wynika z tego ze troche myslalem nad tym jak wyciagnąc najwięcej

Na strone składają sie podstrony - Hot files i 2 subdomeny - madonna midi i madonna remixes.

Nier wyskakuje raczej do katalogów powyzej PR2 - i to jest smutne ze mnei nie chca nawet te darmowe z PR 0

kolei spośród linków darmowych przebierają i dodają jedynie te najbardziej wartościowe, z różnych dla nich punktów widzenia, np. pod AS, także by nie zaśmiecać katalogu.

Jak wiesz sam dodałem Twoją stronę do LinkForever.net, ale normalnie bym chyba tego nie zrobił. Twoja strona oszałamiająca nie jest, a pod AS bezwartościowa.

Czmu jest bezwartościowa?

Na czym polega ta ocena strony i oszacowanie jej wartosci?

Tak na serio to uwazam ze ta moja strona jest jedna z najbardziej wartosciowych stron jakie widzialem w necie :P!!

Zamieszczam tam (na subdomenie ) swoje autorskie remixy nad któymi pracowalem kilka lat .Do tego dochodzą montaze video z moją muzyką - Na domeniie głównej zas materiały video - do zassania - klika giga tego bedzie.I troche to przykre ze ktos to uzna za malo wartosciowe ;-(

z tego imho 1 jest normalny; to z struktury już wygląda jako śmietnik,

Czemu jako smietnik - staralem sie to rozmiescic najlepiej jak sie dalo

Prosze o wiecej wskazówek - co mam zmienić?

zwróć uwagę na to czy nie wymagają jako anchoru tytułu strony, większość z anglojęzycznych katalogów nie chce akceptować innego tytułu niz "domenowy", a jesli juz to jako płatne linki

Smaki Piwa blog o piwie szczegolnie tym mniej komercyjnym

Rewolucja w tradycyjnej wymianie walut - kantor online

Marcin... wez na msn albo yahoo zobacz jakie ja mam linki z katalogow na stronie beauty-tips.net, tam to wiekszosc katalogie bezplatne, mnei dodali wiec pewnie i Ciebie dodadza, jakos duzo tych anglojezycznych katalogow nie przyjmuje zgloszen, te co mam to mnie przyjely - wiec se popatrz je i one na pewno Cie dodadza, jest ich okolo 70... to moze nie za wiele dla Ciebie ale zawsze cos :P

Nie ma sygnatury, tzn. jest że jej nie ma.

Dzieki .

innego tytułu niz "domenowy", a jesli juz to jako płatne linki

To tez moze byc przyczyna tylko nie wie mczy na pewno - macie jakies z tym doswiadczenia?

jest ich okolo 70... to moze nie za wiele dla Ciebie ale zawsze cos

OKi jutro sie za to zajme

innego tytułu niz "domenowy", a jesli juz to jako płatne linki.

To tez moze byc przyczyna tylko nie wie mczy na pewno - macie jakies z tym doswiadczenia?

Jakieś kompletne nieporozumienie. Po to jest pole TITLE przy dodawaniu linku, by wybrać sobie najsensowniej brzmiący tytuł (anchor). Myślę, że ktoś się zasugerował DMOZ-em pisząc tak. Tam często anchory są brane z domeny, choć nie zawsze. Ale to jest DMOZ, rządzi się innymi prawami, trochę archaicznymi. Wiadomo, że anchor jest ważny i także właściciele katalogów zdają sobie z tego sprawę. Poza tym absolutnie nie mają czasu na dodatkowe redagowanie i wnoszenie korekt.

Marcin-Dance twój TITLE jest krótki, bez żadnych głupot i nie widzę w nm problemu. No może jedynie zrezygnowałbym z l.mn. tzn. zmień Remixes na Remix. Możesz nawet nieco tytuł poszerzyć, dodać jakieś krótkie sensowne zdanie z kluczowymi słowami. To może nawet lepiej być widziane przez katalogi, nie wspominając o pozycjonowaniu.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

A moze byc Madonna Mp3 Remix?

Nadal mnie zastawnawia to co napisal TTSEO

tego imho 1 jest normalny; to z struktury już wygląda jako śmietnik, albo MFA (ile masz domen w ktorych masz tylko jeden wewnętrzne link z hp ?)

Co mam zmienic w mojej stronie by nie wygladalo jak smietnik??

Title: Madonna Remixes

Descr.: Dance And Sing - Madonna Free Remixes Midi and Videos. - Get Together, Jump, Sorry, Hung Up

Uczciwie piszę, że "dzięki" takiemu description nawet nie muszę oglądać Twojej strony żeby odwalić, zapomnieć i mieć spokój. Podejrzewam, że większość z tych co odwaliła Twój wpis nawet nie obejrzała strony!

Wymyśl 250 znakowy opis który będzie składnym zdaniem lub dwoma, trzema, ale z sensem a nie bełkotliwe hasełka.

Choć Ty i tak przynajmniej używasz spacji po przecinkach i nie używasz spacji przed przecinkami ;)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

nie da sie zrobic tego opisu tak by nie wygladalo to tak jak zbiór słow kluczowych bo wlasnie te rzeczy mam na stronie , zas danceandsing to adres strony i tytul strony(ale nie do anchora)

moge wywalic tylko te tytuły piosenek

wiec

Dance And Sing - Madonna Free Remixes Midi and Videos

to to samo co

Tancz i spiewaj - Darmowe remixy, midi i video Madonny

czy to na serio jest takie niepoprawne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności