Skocz do zawartości

Hosting mi nie wytrzymał. Proszę o poradę.

darties

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega informatyk stwierdził, żebym przeniósł stronę na Google Cloud.
Wczoraj przestało działać logowanie ma "moim" VPS z Windows w OVH ... I do teraz K**** MAĆ  problem nadal nie rozwiązany. BOK OVH milczy. BOK OVH com jakąś aktywność wykazuje ale na odepchnięcie tematu z którego nic nie wynika...

Dlaczego o tym piszę piszę ? Ponieważ w tego typu firmach w tym zapewne Google Cloud jak coś zda sprzęt, to to jesteś w szarej d*****. Jeśli wykupisz hosting jak radzi @blake w swits.pl, to suport masz IMHO zapewniony i nie będziesz musiał się wk***** ze maja Cie w poważaniu....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

"pierdyliuard wersji strony i revision" i od tego najpierw bym rozpoczął,  wp sweep

wp super cache zmienić na hypher cache, i jak nagle coś się zadzaiało to być może coś se tam poprostu wlazło i mocno pacuje, to też trzeba brac pod uwagę

ładny ruch!

Co do serwera, to dedyk i zatrudnienie zaufanego admina (na webhostingtalk są ogłoszenia i opinie).

ale zanim bym to zrobił, to warto samemu lub komuś dać stronę do audytu optymalizacji. Taki gość sprawdzi co jest wąskim gardłem i postara się zmniejszyć obciążenie.

Chciałbym zobaczyć stronę na WP która ma tyle odwiedzin. Szacun jeszcze raz :)

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Wczoraj przestało działać logowanie ma "moim" VPS z Windows w OVH ... I do teraz K**** MAĆ  problem nadal nie rozwiązany. BOK OVH milczy. BOK OVH com jakąś aktywność wykazuje ale na odepchnięcie tematu z którego nic nie wynika...

OVH ma jedyny w swoim rodzaju support, nie jest tak, że inni mają Cię w poważaniu gdy wystąpi problem. Miałem w wielu miejscach maszyny i tylko OVH dało poważnie ciała.

OVH ma jedyny w swoim rodzaju support,
Ja bym tego SUPPORTEM nie nazwał. świeży przykład:  Pierwszy raz zgłosiłem porblem wczoraj wieczorem, ale to mogę zrozumieć, że polski BOK tak dużej firmy jak OVH nie pracuje w niedziele :nie_powiem:

Natomiast dzisiaj - Otwarcie zgłoszenia 25.01.201612:57 Temat zgłoszenia: Czas reakcji na zgłoszenie awarii i  do godziny 25.01.2016 17:09 bez odpowiedzi. Nie wiem czy to jest standard obsługi w dzień powszedni... 

Tak, czy inaczej problem nie został rozwiązany ... choć w moim odczuci był bardzo prosty, bo chodziło  o zresetowanie hasła, które niestety samo z siebie się zmieniło < wiem jak to brzmi> i w efekcie nie  można było się zalogować do zdalnego pulpitu lub wskazanie instrukcji jak to zrobić...  By odzyskać VPS'a  za którego płace, bo nie jest, to FREE usługa straciłem cały dzień na końcu reinstalując OS.

Dla kontrastu dodam, iż zmiana hasła  na VPS z Windows przez BOK v-net.pro obecnie astronet od zgłoszenia zajęła kilka minut - to się nazywa BOK :hi:

Sorry za OT.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 3 tygodnie później...

Przejrzał bym staty co dokładnie odwiedzali realni userzy a  co "błędne" boty. Może to DDos lub tym pochodny. Jeśli nie masz dostępu do logów poproś administrację lub jeśli VPS to sam masz tę możliwość.

Rozwiązanie znajdziesz w logach.

Jeśli ruch autentyczny do dedyk wskazany, wówczas większe pole do manewru.

Wykonaj reboot, sprawdź stan usług

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności