Skocz do zawartości

Ktoś postawił kopie moich podstron i moje zniknęły z wyników

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule; ktoś włamał się na pewną stronę firmowa i tam postawił kopie moich podstron (z jednej mojej www). I te moje skopiowane spadły z wysokich pozycji. Te jego kopie już usunięto choć jeszcze w wynikach są, wysoko (pewnie gnój je czymś "dopalił"). Moich podstron wciąż nie ma w wynikach tzn. jak wpiszę komendę site:podstrona, to jest ale to wszystko, bo daremnie ich szukać w wynikach na frazę.

Jak z tym walczyć, jak osiągnąć przywrócenie, jak zapobiegać?

Jak w tytule; ktoś włamał się na pewną stronę firmowa i tam postawił kopie moich podstron (z jednej mojej www). I te moje skopiowane spadły z wysokich pozycji. Te jego kopie już usunięto choć jeszcze w wynikach są, wysoko (pewnie gnój je czymś "dopalił"). Moich podstron wciąż nie ma w wynikach tzn. jak wpiszę komendę site:podstrona, to jest ale to wszystko, bo daremnie ich szukać w wynikach na frazę.

Podejrzewam że chodzi o stronę simplum.pl Niestety jedna z podstron tego serwisu również zastąpiła na jeden dzień moją strone ( ten sam title i opis) całe szczescie udalo sie to usunac. Zadzwonilem do tej firmy i skontaktowano mnie z firma zajmujaca sie ta strona. Po godzinie juz wszystkie "lewe" podstrony tego serwisu wskazywaly 404

Pozostalo czekac az google wyindeksuje to z wyników...

Twoje podejrzenie jest trafne. Fajnie, że zadzwoniłeś do nich.

Żenujące jest jednak to, że taki śmieć może czymś takim a wiec nowym duplikatem wywalić moje podstrony - oryginały które są od lat w wynikach i nie wiadomo czy i kiedy powrócą . Żenujące - to pod adresem Google.

Twoje podejrzenie jest trafne. Fajnie, że zadzwoniłeś do nich.

Żenujące jest jednak to, że taki śmieć może czymś takim a wiec nowym duplikatem wywalić moje podstrony - oryginały które są od lat w wynikach i nie wiadomo czy i kiedy powrócą . Żenujące - to pod adresem Google.

Powinny wrócic...

Niestety nie liczy się content, tylko linki dla Google - masz dobitny przykład. Twoja strona trafiła do suplementala, a ukryta treść na shackowanej podstronie została wybrana przez algo za wartościową, a twoją za masło maślane  :peace:  :palacz:

Można sobie z tym poradzić, ale tylko jakie te podstrony mają 404 

Wchodzisz tutaj:

https://www.google.com/webmasters/tools/removals

I podajesz podstronę z 404. W ciągu kilka godzin zniknie ona z Google, a twoja na 99% wróci.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Maniakalnie częste sprawdzanie pozycji własnych podstron jest jednak uzasadnione... Moje już wróciły tzn. te które ucierpiały w wyniku przestępstwa tego śmiecia który włamał się na stronę simplum.pl i skopiował czyli ukradł mój content.

Po landing page można ustalać, kto to i na policję zgłaszać.

Maniakalnie częste sprawdzanie pozycji własnych podstron jest jednak uzasadnione... Moje już wróciły tzn. te które ucierpiały w wyniku przestępstwa tego śmiecia który włamał się na stronę simplum.pl i skopiował czyli ukradł mój content.

Myslisz ze cos to da? :)  Jestesmy kilka kroków za nim. Jedna strone zglosisz administratorowi a juz do nastepnych sie wlamie i tk w kolko. Syzyfowa praca...

Ktoś widać o topy walczy ;)

Pozdrawiam

Pysio

Podziękuj Crediteo.pl

https://productforums.google.com/forum/?hl=pl#!topic/webmaster-pl/bYttCITMNJ4;context-place=forum/webmaster-pl

Piszcie w tamtym wątku też na Google, chodzi o to samo.

btw:

Gość ewidentnie robi pod górkę kilku osobom z "branży" :). Mam pewne poszlaki, ale jak nie zaczniecie o tym trąbić na Google Forum to nikt nie zajrzy.

Tutaj trop:

https://forum.joomla.pl/showthread.php?81002-Niechciane-linki-na-stronie-polska-sie%C4%87-link%C3%B3w-i-wiele-ska%C5%BConych-stron/page4

Czy ktoś ma jakiś działający numer do Volsor? Pisanie do nich e-maili już się mi znudziły.

p.s

Zapraszam na priv

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Nikogo nie bronię, chamstwa "nie zniese", ale tu trzeba dowodów. ID z PP to nie dowód. To ślad, po którym trzeba by było tych dowodów szukać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności