Skocz do zawartości

Najlepsi polscy specjaliści SEO o Content marketingu

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin, obawiam się, że za długo robisz PP i przez to nie za bardzo orientujesz się o co kaman w SEO podając jako jeden z argumentów "pozycje". Trzymam w topach dosyć dużo serwisów generujących miesięczny ruch w granicach od 600K UU/mies do kilkuset UU/mies.

Mam obsadzone w topach frazy które mają miesięczną ilość zapytań grubo powyżej 200K/mies.

Szczerze mówiąc pozycje dla tych fraz guzik dają skoro dla frazy generującej ponad 200K zapytań z TOP 3 mam CTR w granicach 15% , ba dla frazy brandowej generującej 50K zapytań / mies CTR mam tylko max 60% .

Teraz SEO to nie pozycje dla mocno obsadzonych fraz, niestety trzeba "odczarować" magię pozycji, chyba coś u siebie o tym napiszę z przykładami. Googlasy naprawdę odcieli z serpów ładny kawał tortu (szacuję go na jakieś 70%) na rzecz płatnych wyników i ich serwisów.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Klienci tak słabo płacą? ;)

Inna specyfika pracy. Przy klientach musisz się po pierwsze poświęcić czas na ich obsługę, telefony, maile. Po drugie większość klientów ma jedną domenę, która jest świętością dla niego i płakałby bardzo jakby miała spaść. Po trzecie klient ma ograniczony budżet i więcej nie jesteś w stanie z niego wycisnąć. W PP nie masz ani 1 ani 2 punktu na głowie zarobki są skalowane i praktycznie nieograniczone biorąc pod uwagę ilość i różnorodność PP.

Szczerze mówiąc pozycje dla tych fraz guzik dają

W PP są takie frazy które zawsze dają i będą dawać, chyba nigdy PP nie robiłeś.

dla frazy brandowej generującej 50K zapytań / mies CTR mam tylko max 60%

Fraza brandowa na 99% byłaby tam gdzie jest i bez Twojej pomocy ;) No ale przecież jakieś zasługi trzeba sobie przypisać, w końcu "opiekujesz" się stroną ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Fraza brandowa na 99% byłaby tam gdzie jest i bez Twojej pomocy

Nie spinaj się tak :D , jakbyś był w stanie ogarnąć temat to wiedziałbyś na co to jest przykład :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jakbyś był w stanie ogarnąć temat to wiedziałbyś na co to jest przykład :D

Hehe, pisałeś o klientach a nie o zastrzeżonych znakach towarowych... :D

PS.

W PP są takie frazy które zawsze dają i będą dawać

;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Hehe, pisałeś o klientach a nie o zastrzeżonych znakach towarowych...

Zgadza się, ale dalej nie ogarniasz problemu ;) . Jest bardzo duża różnica pomiędzy promocją podrób i lichwy a "normalnym" e-biznesem ;) , różnica zarówno w metodologii a przede wszystkim w wyglądzie SERPów , który to wygląd determinuje CTR .

Tyle w temacie. 

przede wszystkim w wyglądzie SERPów , który to wygląd determinuje CTR

Co nie ma nic wspólnego ani z pozycjonowaniem ani z frazami.

Tyle w temacie.

Co nie ma nic wspólnego ani z pozycjonowaniem ani z frazami.   Tyle w temacie.

Muszę się zgodzić, w tym temacie nie masz nic do powiedzenia :D Jeżeli uważasz, że w SEO wygląd serpów sie nie liczy to temat dla Ciebie rzeczywiście zakończony, jeszcze przed jego poruszeniem :D

Jeżeli uważasz, że w SEO wygląd serpów sie nie liczy

Nie pisałem o SEO tylko o pozycjonowaniu.

Tyle w temacie ;)

Przeczytałem całą dyskusję, a jest ona długa :) I uważam, że wpis miał swój efekt :) Bo gdyby nie dyskutowali,  artykuł nie spowodował żadnych emocji :)

Pisałem do tych specjalistów, którzy prowadzą strony i firmy. Znam, że dużo guru do SEO wśród użytkowników tego forum. Następnego razu będę starał się wyłapać ich więcej.

To była moja druga próba :) Z chęcią zapoznam się z Wami :)

Magazyny, powierzchnie magazynowe do wynajęcia - wareteka.pl

Najpierw zapoznaj się z językiem polskim.

Ja to bym najpierw zapoznał się z "pochodzeniem" człowieka , bo może się okazać,że akurat język polski nie jest jego językiem codziennym :P

Ciebie mama w młodości nie przytulała czy wątroba puściła ? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności