Skocz do zawartości

"Zamrożony" tytuł strony głównej w SERPach

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam pewien problem z tytułem strony głównej w SERPach.

Mam dwie domeny, na których przeprowadzałem optymalizacje meta tagów strony głównej oraz pozostałych podstron.

Sytuacja wygląda tak, że wszystkie podstrony zostały ładnie przeindeksowane tj. tytuł + opis pobrany z meta.

Korzystałem albo z bezpośrednio przesłania mapy strony lub poprzez submit-url w SC.

Niestety, ale napotkałem problem w przypadku wyniku strony głównej tj. opis został zaktualizowany, ale tytuł jaki był, taki jest obecnie.

Dodam od siebie, że jedna domena była już wielokrotnie zgłaszana 3 miesiące temu, a druga jest ponad roczna i niedawno przesłałem prośby.

Ogólnie zawsze poprzez submit-url po kilkunastu minutach mam już świeże wyniki.

Czy ktoś się spotkał z takim tematem?

Pytanie czy faktycznie zmieniłeś tytuł na stronie? Wyświetla się poprawny u góry na pasku przeglądarki?

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Jasne. Aktualnie jest duże prawdopodobieństwo, że Google wepchnie w title nazwę strony albo ustawi ją na samym początku, szczególnie jeśli wrzuci się w tytule serię fraz po przecinku ;)

Najlepiej odczekaj 24h, jest szansa, że tytuł przeindeksuje się na taki jaki ustawiłeś.

@wojewodzic, pytania zadają osoby z różnymi zasobami wiedzy dlatego dobrze wykluczyć najprostsze powody :)

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Jasne. Aktualnie jest duże prawdopodobieństwo, że Google wepchnie w title nazwę strony albo ustawi ją na samym początku, szczególnie jeśli wrzuci się w tytule serię fraz po przecinku ;)

Najlepiej odczekaj 24h, jest szansa, że tytuł przeindeksuje się na taki jaki ustawiłeś.

Jak wspomniałem, czy to tydzień, czy 3 miesiące to bez znaczenia. Nie rozumiem tej praktyki.

Ostatnio działałem z ponad 20 domenami i tylko 2 takie przypadki - reszta wszystko ładnie, piknie.

@wojewodzic, pytania zadają osoby z różnymi zasobami wiedzy dlatego dobrze wykluczyć najprostsze powody :)

Rozumiem Cię, niemniej jednak wiem o co kaman :P

No tylko żeby było śmieszniej to obecny tytuł w SERP to 1 wyraz z nazwą strony

Sprawdź czy przypadkiem nie masz silnych linków z takimi anchorami, spotykałem się z takimi przypadkami gdzie tytuł strony był "modyfikowany" na podstawie anchorów i ich otoczenia tekstowego ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wy i te wasze podpowiedzi.

Koleś pewno zmienił tytuł strony wywalając z niej nazwę strony a później wpisuje nazwestrony i się dziwi, że mu pokazuje 1 słowo które na 99% jest nazwą domeny. Nie pokazuje ci nowego tytułu bo nie pasuje do zapytania... Tytuł został zmieniony, ale będzie pokazywał się pod zapytaniami do których pasuje.

Co do "nazwy domeny". Nazwa domeny jest oznaczana na podstawie tego jak linkujesz swoją stronę główną. Liczy się liczba całkowita linków wew+zew. Ten anachor który występuje najczęściej będzie nazwą domeny.

Wy i te wasze podpowiedzi.

Koleś pewno zmienił tytuł strony wywalając z niej nazwę strony a później wpisuje nazwestrony i się dziwi, że mu pokazuje 1 słowo które na 99% jest nazwą domeny. Nie pokazuje ci nowego tytułu bo nie pasuje do zapytania... Tytuł został zmieniony, ale będzie pokazywał się pod zapytaniami do których pasuje.

Co do "nazwy domeny". Nazwa domeny jest oznaczana na podstawie tego jak linkujesz swoją stronę główną. Liczy się liczba całkowita linków wew+zew. Ten anachor który występuje najczęściej będzie nazwą domeny.

No to rzeczywiście jesteś "szpecem" ale od hejtów z tego co widzę - specjalnie się dzisiaj zarejestrowałeś, aby pomóc?

Zapytanie site: nie zwraca raczej nic dynamicznego...

No tylko żeby było śmieszniej to obecny tytuł w SERP to 1 wyraz z nazwą strony

Sprawdź czy przypadkiem nie masz silnych linków z takimi anchorami, spotykałem się z takimi przypadkami gdzie tytuł strony był "modyfikowany" na podstawie anchorów i ich otoczenia tekstowego ...

No właśnie nie mam nic takiego w zasadzie. To jest prosta stronka firmowa z czterema podstronami, gdzie zmiana title sprawi, że wskoczy mi ta stronka do TOP10 dla lokalnych fraz.

Z podstroną nie ma problemu i są TOP'y, ale przez ten title startowej to jest dramat jakiś...

To jest prosta stronka firmowa z czterema podstronami, gdzie zmiana title sprawi, że wskoczy mi ta stronka do TOP10 dla lokalnych fraz.

Nie byłbym taki pewien. To, że google wyświetla title po staremu wcale nie znaczy, że nie widzi tego co sam wpisałeś. Nie podajesz strony więc konkretów nie dostaniesz - ja często widziałem takie problemy w sytuacji "przeoptymalizowania" strony pod jakieś banalne słowo. Właściciel miał title, urla, h1, h2, boldy i jeszcze nasrane w stopce frazą x - gole się na niego wypięło hehe.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Filtr to nie tyko obniżenie wyników w rankingu.

tak, jest również olejowy :P

Od czego ten filtr miałby być? Filtr jest na domenę, czy na podstronę?

Nie ma czegoś takiego jak filtr, to jest po prostu normalne obniżenie pozycji witryny po przejechaniu algorytmu przez wszystkie czynniki rankujące , dla ułatwienia ludziki nazwali to filtrem. Prawdziwy filtr jest wtedy kiedy ktoś wciśnie klawisz i strona (pomimo dobrych dla algo czynników rankujących leci w wynikach w dół) ;)

Poza tym

Nie podajesz strony więc konkretów nie dostaniesz

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności