Skocz do zawartości

"Zamrożony" tytuł strony głównej w SERPach

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście nazwa "filtr" odnosi się do działania algorytmu i jest nazwą potocznie używaną.. Chyba to jest jasne i nie trzeba tłumaczyć.  ;)

Jeśli ktoś wciśnie guzik  to jest ręczne działanie. :)

Aby odpowiedzieć z dużą dozą prawdopodobieństwa trzeba znać domenę. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Prawdziwy filtr jest wtedy kiedy ktoś wciśnie klawisz i strona (pomimo dobrych dla algo czynników rankujących leci w wynikach w dół) ;)

Prawie wszystko się zgadza... z jednym wyjątkiem. Domyślam się, że piszesz o tym, że ktoś dostał powiadomienie o "nienaturalnych linkach" i karę ręczną. Otóż w tym wypadku nikt żadnego klawisza nie wciska, to wszystko leci z automatu, tak samo jak zdejmowanie tych filtrów, tego też ludzie nie czytają. Filtry w których ktoś coś wciska są np. za "niską jakość strony". I uwierz mi na słowo, że w tej kwestii mam większe doświadczenie ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności