Skocz do zawartości

Katalogi bez ściemy

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

Ten blog to dno, to cienka prowokacja do dyskusji, do której ja się nie dam sprowokować...
Mimo wszystko wypowiedziałeś się ;)
A ja tam lubię swój katalog, bo niektórzy je stawiają dla samej przyjemności posiadania ;)
Katalog kazdy ma.. ma i ja ;):)
Pytanie do specjalistów... :D co to jest "mod revrite"? ;)
To pytanie nie na to forum... za duzo tego było - dostaniesz 30 dni odstawki od forum ;):D
I jeszcze jedno...Czy tragiczna ortografia to blogowy standard? :)
Walczyłem z tym, walczyłem... ale nawet ja nie byłem w stanie tego wytępić.. :D

Odnośnie samych katalogów - no cóż, są lepsze i gorsze, są zaindekowane i nie zainideksowane, z mod_rewrite i bez, na jednym i na wielu IP - jest tego poprostu pełno, a wśód nich niewiele perełek. Mamy na forum przykład kilku naprawdę przyzwoitych - szkoda ze wiekszosc nie jest taka.

Czy wy czytać nie umiecie?

Cały wywód polega wyłacznie na tym, by zwrócić uwagę na bezsens pewnej określonej radosnej twórczości.

Nie wyczytałem w tym wywodzie nic na temat spamu.

Inna działalność autora jest oczywiście niektórym zainteresowanym dobrze znana, to jednak nie zmienia nic w tym, że omawiana wypowiedź jest logiczna i w pełni uzasadniona. Tak się śmiesznie składa, że pomijając pobudki, które kierowały autorem, moje osobiste wnioski na temat tworzenia tych ekstra katalogów są zbieżne z prezentowanymi.

Kill Bill jak mi się zdaje zmierza wyłącznie do tego, by wykazać nieskuteczność i bezsens pewnych działań.

Jestem zgodny z wypowiedzią pomimo, iż generalnie interesują mnie na co dzień nieco inne postawy.

Jeżeli dzięki takiej wypowiedzi kilku światłych autorów walnie się łbem w coś tam, co akurat ma pod ręką, nic złego nikomu się nie stanie. Najwyżej powstaną może przy okazji jakiś dwa sensowne katalogi.

A swoją drogą, czy Panowie nie uważają, że większośc tych waszych pożal się Boże katalogów kwalifikuje się raczej na stronę https://www.pozycjonowanie.pl?

Tam też zajmują się pozycjonowaniem.

pozdrowienia serdeczne

Najwyżej powstaną może przy okazji jakiś dwa sensowne katalogi.

Słuchaj Gryf (to nie tylko do Ciebie), pokaż jakiś swój sensowny katalog, jeśli nie posiadasz to podaj z pięć adresów wg. Ciebie sensownych katalogów, to pogadamy, a tak to pisząc szczerze mam dosyć czytania jakie to są bezsensowne te katalogi i te wszytkie biblie, opisy gg, mp3, downloady, śmieszne filmy, śmieszne rypanie, śmieszne zdjęcia, kartki (śmieszne i nieśmieszne), nekrologi, z bożej łaski "portale" i "wortale", fora itp itd.

Wiadomo, że Internet to wielki śmietnik i morze g... z "perełkami przed wieprzami"! Czy nie lepiej napisać o czymś co się dobrze zrobiło? Albo jak zrobić lepiej?

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

...pokaż jakiś swój sensowny katalog, jeśli nie posiadasz to podaj z pięć adresów wg. Ciebie sensownych katalogów...

...Czy nie lepiej napisać o czymś co się dobrze zrobiło? Albo jak zrobić lepiej?

1. Nie mam kurczę takiego, co zrobić?

2. Szukam, szukam, tylko znaleźć trudno.

3. Nie napiszę, coż zrobić, Erbit zaraz wyjedzie z teksem: Nie na temat Panowie, nie na temat!

O tym jak mogłyby wyglądać katalogi zostało już na tym forum zapoczątkowanych kilka wątków. Niestety za każdym razem były potem zamulane wypowiedziami fachmanów od qlwebów i nic z nich w efekcie nie wynikało.

To nie zabrania mi mieć swojego zdania i to swoje zdanie tu prezentuję.

Wydaje mi się, że w dotychczasowych wypowiedziach prezentowałem swoje określone wyobrażenia na temat, bez względu na to, że zdanie większości Szanownego Państwa jest zgoła odmienne.

Nie rozumiem dlaczego to wypowiedź wykazująca błędy autorów katalogów, nie miała by być wypowiedzią, z której nie można wyciągnąć wniosków?

pozdrowienia jak zwykle serdeczne

Czytajac ten watek nasuwa mi sie spostrzezenie ze niedlugo trzeba bedzie sie niezle nameczyc zeby znalezc w necie cos czego sie czuka. Mowie o stronach polskich. Szuka czlowiek czegos trafia na gowniana strone z uboga trescia i reklamami... Coz 95% stron w katalogach (nie wszystkich) to smieci.

W ostatnich miesiacach powstaly tysiace stron nastawionych na reklamy google i inne rozne spam-śmieci. Ludzie dodaja swoje badziewia do takich darmowych katalogow, bo do tych porzadnych sie nie nadaja.

Badziewne katalogi powstaja bo jest na nie zapotrzebowanie.

Czesc tazke powstaje w celu powiekszania swojego zaplecza dla pozycjonowania innych stron. Bo taka idee propaguje to forum. Ja dla tego sie skusilem na wlasne katalogi. Czy sa bezwartosciowe? Napewno nie wszystkie ale co mozna osiagnac w 2 miesiace? Cudów nie ma!

Mnie tez bierze irytacja jak widze katalog postawiony w 2 minuty, to jest bez przyszlosci.

Jezeli widac ze ktos wlozyl w nie duzo pracy trzeba wstrzymac oceny bo rozkrecenie wymaga czasu jak wiadomo.

Duuużo prawdy jest w tym blogu wprost z "platformy wiertniczej" Ja bym jeszcze do tego dodał jaką wartość ma link z katalogu w ktorym na stronie gdzie jest tylko dokładny opis naszej strony nie ma linku z anchorem do naszej strony? - i taki katalog posiada również KillBill.

Ostatnio jest co raz to większy wysiew katalogów spośród ktorych dużo jest takich, w ktorych coś nie działa pewnie z braku podstawowych umiejetności potrzebnych przy instalacji i padają po paru tygodniach.

Niektóre mają takie kretyńskie głowne kategorie lub założone filtry na określone frazy (filtry na beznadziejnym skrypcie) że po paru zmarnowanych minutach łażenia po takim katalogu rezygnuje się zupełnie z dodania strony.

Zgadzam sie z KIllBilem z wyjątkiem jednego: mod-revrite - przecież to jest nic innego jak oszukiwanie robota na razie nie do wykrycia, ale czy aż tak niezbędne w SEO aby stawiać to na pierwszym miejscu?

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności