Skocz do zawartości

Jak zalando zdominowało wyniki wyszukiwania?

zalando

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie
Zalando w 2012r weszło na Polski rynek.
Potrzebowali bardzo niewiele czasu bo już długo zdominowali całkowicie wszelkie wyniki wyszukiwania na frazy modowe i około modowe.
Jest opinia że mają bardzo rozbudowane opisy i w ogóle. Sprawdziłem i wcale nie mają rozbudowanych opisów, ich opisy do produktów jakby pisał automat. Wszystkie są takie same, niektóre żywcem przetłumaczone na język polski nie są powszechnie używane/logiczne.
Mimo to Google ich kocha.
Ile w tej miłości jest sponsoringu i ręcznego poustawiania Zalando na co tylko chcieli zazwyczaj na miejscu nr 1?
No i może wiecie kto pozycjonuje polskie Zalando?

Może Wy dopatrzyliście się jakichś ciekawostek odnośnie tego serwisu?
Prowadzę sklep internetowy z odzieżą męską, ale Zalando to jak postawienie biedronki przy spożywczaku na osiedlu.
Z tym że wyjątkowo w tym spożywczaku jakieś 30-70% taniej niż w tej 'biedrze'...
Taka sytuacja.

Pozdrawiam,

To nie google ich kocha a internauci którzy linkują podobnie jak kiedyś do allegro, witryna ma dużą ilość zaindeksowanych podstron , więc łatwo wykorzystać optymalizacje wewnętrznego linkowania.

Jak dodasz do tego linkowanie (follow) z dobrych witryn (modowych, blogowych, lajfstylowych) z których na dodatek idzie masa realnego ruchu to nie powinno dziwić.

No i może wiecie kto pozycjonuje polskie Zalando?

internauci :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Prowadzę sklep internetowy z odzieżą męską, ale Zalando to jak postawienie biedronki przy spożywczaku na osiedlu.

Jak wydasz tyle na reklamę i marketing co zalando to będziesz mógł napisać, że zalando to taka biedronka przy Twojej "C.H. Arkadia"

Taka sytuacja.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

SEO dla Zalando robi m/inn córka byłego premiera uciekiniera :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Byłego na obczyźnie... bo teraz na jego miejscu to strach wracać ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Kurde to chyba cienko płacą na tym zmywaku za granicą? Myślałem, że tam to eldorado i nie trzeba na boku dorabiać...

PS. Wykupiłem kiedyś adtaily u niej, nie wiem czy dalej to ma bo nie pamiętam adresu, ale na chyba 80k odsłon miałem 4 kliki... za chyba 200 pln

Ona linkuje do zalando przez afflinki zanoxa

Uhmm, taaa, linkami DF z artykułów .... Zanim coś palniesz wcześniej sprawdź :D

Zalando ma świetny team SEO

jeden z większych - jakieś milion walniętych lasek..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Google ich kocha ponieważ mają aplikację odpowiednio zbudowaną i włożone kupę kasy w marketing.

W branży modowej głównym elementem zaistnienia sklepu jest współpraca z szafiarkami. W twoim wypadku szafiarzami. Oczywiście jeśli ktoś chce wyjść wyżej poza spożywczak. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Z tym że wyjątkowo w tym spożywczaku jakieś 30-70% taniej niż w tej 'biedrze'...

Oni mają budżet którego ty nie masz i mogą iść szeroko, dlatego w dość krótkim czasie ogarneli sopry kawałek rynku. Ty jako mały osiedlowy spożywczak możesz jedynie zacząć od specjalizwoania się w na przykład męskich trzewikach zamszowych jasnych brązowych. Jak ogarniesz ten dział to możesz zacząć ogarniac kolejne itd. Frontalny atak na pozycje Zolando to bezsens, możesz jedynie odcinanać kawałki rynku gdzie uważasz że są najsłabsi. Po za tym jak każdy duży brand (no może większość), utracili już kontakt z rzeczywistością, to też twoja szansa aby zabłysnąć wśród użytkowników. Jezeli faktycznie ceny masz niższe i towar przynajmniej tak dobry jak oni to jeszcze lepiej. 

BTW, lepiej też jakbyś skupił się na generowaniu ruchu do swojego sklepu spoza G. Wyobraź sobie że G niema... jak wtedy promujesz sklep? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności