Skocz do zawartości

Hosting domeny.pl - problem z Cron

stania.info

Rekomendowane odpowiedzi

zero błędów ale przypomnienia nie mam ..
Masz ustawione raportowanie błędów przez PHP ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Skoro wywołujesz z przeglądarki i nadal nic, to cron nie jest winny. Albo włącz wyświetlanie błędów albo zerknij w logi błędów - do nich powinieneś mieć dostęp.

No właśnie nie ma dostępu do logów błędów / logów serwera - ot taki magiczny hosting.

Włączone jest debugowanie w Wordpressie - zwraca mało ważną przestarzałą metodę dla wp_widget - która nie ma żadnego związku z usterką.

Dziwne skoro identyczne pliki działały na linuxie dlaczego nie działają tutaj ?

i dlaczego cron za pomocą php nie działa a z curl już działa

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

i dlaczego cron za pomocą php nie działa a z curl już działa
To są zupełnie inne procesy.

Włączone jest debugowanie w Wordpressie
Chodzi o to czy sam skrypt uruchomiony w przeglądarce nie sypie błędami PHP. Czy bledy PHP są wyświetlane możesz sprawdzić robiąc w pliku PHP jakiś błąd np brak końcowego ";".

I Pamiętaj, że CRON PHP działa jak PHP CLI != Od PHP uruchomionego przez serwer HTTP < przeglądarkę >

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

o dziwo debugowanie wordpressa nie zwracało błędów w tym pliku nawet jak go celowo popsułem, wyświetliłem błędy w docelowym pliku

po wejściu z palca

Warning: curl_setopt(): CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when an open_basedir is set in /home/multim05/domains/xxx.pl/public_html/wp-content/plugins/appointment-booking/lib/curl/curl.php on line 269

i mam chyba winowajcję w phpinfo()

open_basedir /home/multim05:/tmp:/usr/local/lib/php:/usr/local/share/pear

napisałem, żeby ustawili open_basedir na no value

i pewnie będzie działać

Pozdrawiam

s

W świetle tego, co Piszesz ... to wina leży po stronie użytkownika... Więc

No właśnie nie jakieś autorski shit ...
delikatnie mówiąc, bo nie chciałem pisać o czyimś braku kompetencji  ... należało by "przeprosić ten panel" ...

W świetle tego, co Piszesz ... to wina leży po stronie użytkownika... Więc

No właśnie nie jakieś autorski shit ...

delikatnie mówiąc, bo nie chciałem pisać o czyimś braku kompetencji  ... należało by "przeprosić ten panel" ...

Fakt stuknąłem się w głowę, ale dalej uważam iż jest to shit za 520 zł które klient zapłacił za hosting współdzielony, nie można samemu:

- Zmienić wersji PHP (trzeba pisać ticket - na zmiany czekamy ok 5 godz.)

- Dostęp do Crona włączają Tobie gdy napiszesz, że go potrzebujesz

- Logi serwera niedostępne możesz uzyskać je poprzez ticket z obsługą

.. tak więc wole wszystko inne z Panelem DA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności