Skocz do zawartości

Google indeksuje również za pomocą gmail

Eldoka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przesyłałem e-mail z linkiem do pliku PDF i nie było odnośnika na stronach www, ani rss itd.

Odnośnik był tylko w wiadomości e-mail.

A okazało się za jakiś czas, że ten plik jest w indeksie Google.

Podejrzewam, że algorytm indeksacji działa również w poczcie gmail.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Zapuściłem testy sprawdzimy :)

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Sugeruję, aby po wrzuceniu pliku na serwer, nie wchodzić w ogóle na jego adres i wtedy ocenić, czy gmail miał z tym cokolwiek wspólnego. 

PS Wysyłałeś Z czy NA gmaila? Tzn. czy wiadomość była w folderze wiadomości wysłanych czy odebranych? I jak sprawdzałeś indeksację? Poleceniem site:{pełny adres pliku} czy odpytaniem o fragment tekstu? 

Sugeruję, aby po wrzuceniu pliku na serwer, nie wchodzić w ogóle na jego adres i wtedy ocenić, czy gmail miał z tym cokolwiek wspólnego.

Lexy, a niby skąd goglas sobie weźmie ten url jeśli przykładowo używamy Firefoxa. Rozumiem teorię spiskowe z udziałem chroma przy domyślnym zalogowaniu do gogla Ale bez przesady

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Tutaj nie ma co myśleć o teoriach spiskowych :) Po prostu jest wiele sposobów na to, aby do Google trafił na informacje o nowych URLach. Jeśli więc chce się cokolwiek testować, to wykluczając inne (nawet najmniej prawdopodobne) elementy, które mogą zaburzyć wyniki. 

A gdzieś jako czysty tekst nie umieściłeś tego linka?

e-mail w formacie html. Odnośnik był w html.

nie wchodzić w ogóle na jego adres

Był odwiedzany odnośnik przez różne przeglądarki w tym chrome, więc dobra uwaga dla lepszego testu.

PS Wysyłałeś Z czy NA gmaila?

Wysyłane z serwera za pomocą funkcji mail(), ale odczytywane na gmailu.

I jak sprawdzałeś indeksację? Poleceniem site:{pełny adres pliku} czy odpytaniem o fragment tekstu?

przypadkowo znalazłem przez wpisanie fragmentu tekstu, który był tylko w PDF.

Jest również site i cache.

Obstawiam bardziej,  że otworzyłeś link do pdf w przeglądarce Chrom - w ten sposób też można zaindeksować linki

No to jest odpowiedź.

Dzięki!

Nie wiedziałem, że wejście z chroma = indeksacja.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

I co teraz? Padną wszystkie systemy indeksujące linki i z czego będą chłopaki żyć? :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności