Skocz do zawartości

SEOKatalogi straciły moc?

Zawoja-CO

Rekomendowane odpowiedzi

W moim przypadku zbiór katalogów polecanych jako "najmocniejsze" (około 100 sztuk) spowodował wzrost podstawowych ważnych fraz dla mojej głównej strony. Dla przykładu, inną stronę którą pozycjonuje na te same i podobne frazy również umieściłem w katalogach, tylko tych darmowych i "ekonomicznych" (do 4-5zł za wpis max) - ponad 200 wpisów, efekty bardzo słabe, prawie niewidoczne. Szkoda było tylko mojego czasu :pisze:

Sprzedaję namioty.. dużo namiotów :king:

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

SEOKatalogi - dobra sprawa BYŁA... Zwłaszcza na multikody ^_^

Ale jeszcze nie zapominajmy o koncepcyjnych klonach jak:

- SiNooke - Profesjonalny skrypt katalogu stron oraz presell pages

- WPKat - Katalog stron na WordPressie>

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Szkoda było tylko mojego czasu

Gdybyś tego czasu nie poświęcił to pewnie nie miałbyś tej wiedzy. ^^

Ja ostatnio testuję katalogi z Allegro. Zrobiłem 3 stronki w celu testu.

Edycja: postu Miona nie przeczytałem.

Czy ktoś wie kiedy była ostatnia aktualizacja skryptu SiNooke lub WP-Kat?

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Tak, czy inaczej Kung-Fu oparte o SEO(rożne)katalogi i PreselPage było swojego czasu najprostszą sztuka SEO dostępna dla mas i do tego przynoszącą efekty w postaci topów w SERP. :paker:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Szkoda było tylko mojego czasu

Gdybyś tego czasu nie poświęcił to pewnie nie miałbyś tej wiedzy. ^^

Zdaje sobie z tego sprawę, jednakże mimo wszystko szkoda :D. Coraz bardziej automatyzuję, albo chociaż półautomatyzuję swoje działania, jednakże zauważyłem, że najlepsze linki (póki co dla mnie najlepsze, dla wyjadaczy pewnie i tak średnie) uzyskuje się ręcznie z miejscówek w których trzeba się "nastarać", aby zostawić link. Póki co właśnie takie działania stawiam jako klucz do osiągnięcia TOPów.

Ręcznie nie przegonisz automatów, z drugiej strony automaty zajadą każdą miejscówkę. Przy jednej stronce, oraz niezbyt trudnej frazie dodawanie ręczne, do moderowanych miejscówek ma jak najbardziej sens, nawet kupując sobie jakiś soft z bazy publicznej softu zrobisz sobie więcej krzywdy niż pożytku, a robienie własnych list dla 1 stronki to skórka za wyprawkę

Ręcznie nie przegonisz automatów, z drugiej strony automaty zajadą każdą miejscówkę. Przy jednej stronce, oraz niezbyt trudnej frazie dodawanie ręczne, do moderowanych miejscówek ma jak najbardziej sens, nawet kupując sobie jakiś soft z bazy publicznej softu zrobisz sobie więcej krzywdy niż pożytku, a robienie własnych list dla 1 stronki to skórka za wyprawkę

Z tego co widzę nie wszędzie automat sięgnie. Do swojego "ręcznego" i "półautomatycznego" linkowania dorzucam jeszcze usługi (np. wykupuję precle jak już pisałem w którymś poście).

Póki co na "moje" frazy wystarcza. Aby osiągnąć będę się uczyć, aczkolwiek jakoś nie widzi mi się blastowanie domeny komentarzami z wp (zapewne scrapebox), lub wpisami z zaspamowanych już ksiąg gośc (co po raportach z ahrefs widziałem, że czyni konkurencja).

Z tego co widzę nie wszędzie automat sięgnie

Kup zennopostera to zobaczysz, że ta ilość gdzie automat nie sięgnie spadnie do minimum. 

zaspamowanych już ksiąg gośc (co po raportach z ahrefs widziałem, że czyni konkurencja).

To jak sprawdzałeś konkurencję to musieli być w topach, a to co dla Ciebie zaspamowane nie musi być złe dla googla 

Edyta: coś te klamry sie nie zamykają :< 

88x31_en.png - semrush z trialem

Przed pojawieniem się DT wszystko było proste i przyjemne :)

Gdyby to była jedna przyczyna to świat naprawdę byłby prosty :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

To nie jest kwestia skryptu tylko samego katalogu, seokatalogi działają, jestem pewien, że i qlweby też działają. 

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności