Skocz do zawartości

SEOKatalogi straciły moc?

Zawoja-CO

Rekomendowane odpowiedzi

Szybka reakcja Panowie ;) Tak szybka jak skrót myślowy ze słowem "ban". Chodziło mi o to że pójście na ilość i zapomnienie o jakości linkowania (i tu kolejny skrót - spam) może spowodować że google wrzuci domenę na listę domen spamowych, "czarną listę" czy zwał jak zwał a to wpływając na pozycje sprawi że strona stanie się niewidoczna dla potencjalnej grupy odbiorców. Miałem na myśli że takim działaniem sami naszej stronie "w kolano strzelamy".

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale chyba rozumiesz, ze slowa BAN i FILTR okreslają konkretne czynnosci które wyszukwiarka robi na konkretnej stronie www. Skruty myślowe nie maja z tym nic wspolnego.

Miałem na myśli że takim działaniem sami naszej stronie "w kolano strzelamy".

A ja mialem na myśli, ze jesli takie linki dzialają i strona www zarabia to stzral w kolano - nie korzystanie z takich metot. Możesz do skutku mówić, że wyszukwiarka i tak ukarze wszystkich niegzrecznych chlopcow co linkują z japońskich ksieg gosci. Ale teorytycy tak mają. Nie ma bialego i czarnego SEO sa tylko skuteczne i wymagionwoane naturalne, zgodne z wytycznymi - skuteczne tylko na te frazy które nie interesują nikogo innego.

Firmy który mają więcej jak jedno konto na forum przed rejestracją kolejnego mają zgłosić to do administracji. Wtedy te konta przypisujemy do jednego głównego, zabraniamy udzielać się w tych samych tematach i pouczamy o innych ograniczeniach. To prywatne forum i mamy takie zasady.

Bardzo mi przykro, że akurat Wy tego nie zrobiliście. Na tym dyskusję na ten temat uważam za zamkniętą. Wszystkie inne pytania na temat zaistniałej sytuacji z kontami piszącymi z tego samego komputera ( nazywamy to multikontami) należy kierować przez formularz kontaktowy znajdujący się w górnej części forum.

Kontynuując dyskusję o mocy czy niemocy katalogów, najlepszym sposobem jest test. Ja testy robię dość często i nie na jednej domenie. Testowanie algorytmu to podstawa naszej pracy. Co by nie pisali inni zawsze to sprawdzam sam. Na pewno nie warto linki z katalogów robić linkami dominującymi w profilu linków, nie warto również z katalogów do których mamy ograniczone zaufanie linkować na anchor. Polecam również przypomnieć sobie post Michała Makaruka z przed roku bodajże "Jeden ten sam link z tego samego miejsca dla jednej strony może być potrzebny i pomocny a dla innej zgubny"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności