Skocz do zawartości

Linki z popularnych stron informacyjnych

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, 

mamy dla Naszej firmy propozycję artykułów sponsorowanych na portalach wiodących czasopism

( 3 artykuły - po jednym na trzech różnych portalach - w formie abonamentu na 24 miesięcy) 

Artykuły miałby służyć do pozycjonowania Naszej strony firmowej. 

Od razu zaznaczę, że Nasza branża (medyczna) odbiega od tekstów pojawiających się na tych stronach. 

Na obecną chwilę pozycjonowaniem zajmuję się sam. Strona jest prawidłowo zoptymalizowana. 

Dla Naszej małej firmy jest to dosyć spora inwestycja, stąd kilka pytań: 

1. po czasie abonamentowym, artykuł znika z portalu. Rozumiem, że jednocześnie spadamy w rankingach wyszukiwarek ? 

2. czy jest sens skoncentrować się na mniej chodliwych słowach kluczowych. 

Czy teksty na takich stronach są dla wyszukiwarki na tyle "mocne", że można startować z hasłami typu "tanie opony" ? 

3. czy lepszym rozwiązaniem byłoby zamieszczenie artykułów w odstępie czasowym - np. każdy po miesiącu/tygodniu, czy lepiej jednocześnie - a może nie gra to żadnej roli ? 

4. jeżeli taka forma pozycjonowania ma sens, czy w każdym artykule skoncentrować się na tych samych 3-4 słowach kluczowych, czy warto je zróżnicować ? 

i na zakończenie:
5. Czy lepszym rozwiązaniem nie byłoby zainwestowanie tych samych pieniędzy na artykuły na blogach/stronach dotyczących Naszej branży ? Wtenczas moglibyśmy sobie pozwolić na około 20 artykułów i to zazwyczaj na stałe. 

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, 
forum śledzę od dłuższego czasu - bardzo pomocne ! 

bardziej wierzę że artykuły ściągną ruch z poza serpów, wśród czytelników portali, niż wypozycjonują frazy. Pytanie czy macie produkt dla mas, czy dla specjalistów, bo wtedy to trochę strzelanie z armaty do wróbli. 

Jeśli to proste frazy to 20 linków z dobrych miejscówek może coś zdziałać, choć raczej szału nie będzie, jeśli to "kup vagrę", to raczej nic to nie da 

Dla Naszej małej firmy jest to dosyć spora inwestycja

3 artykuły

Nasza branża (medyczna)

Nie mam pytań...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

luluBAlulu- Zanim zaczniesz zabawę, odpowiedz sobie, z jakiego źródła chcesz mieć sprzedaż. Jeśli reklama na portalu da ma szanse dać sprzedaż to zrób to dobrze, skup się nad treścią, szatą graficzną  i  potraktuj korzyści dla seo jako nieznaczący dodatek, coś to da miło, jak nie da też fajnie. Jak ma to służyć wyłącznie serpom, to raczej nie będą to najlepiej wydane pieniądze, choć zapewne niewiele osób nawet na tym forum sprawdziło jak kopie link z głownej strony gazety.pl

jak widac pojecia nie masz o funkcjonowaniu firm

Jak widać mam i dlatego to właśnie napisałem.

Przypomnę:

Nasza branża (medyczna)

Dla Naszej małej firmy jest to dosyć spora inwestycja

3 artykuły

Gdyby to była księgowa w katowicach to bym to zrozumiał, ale pchać się w branżę MEDYCZNĄ, gdzie koszt 3 artów (tak, wiem, nie są tanie) to spora część budżetu.... litości.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

blake- branża medyczna to nie branża farmaceutyczna, gdzie wyprodukowanie piguł kosztuje 2zł a sprzedaje się je za 150zł, i jest olbrzymia kasiutka na reklamę, sponsoring lekarzy itd. Branża medyczna to wszystko wokół, od cewników, leczenie  po nocniki dla chorych . Inne marże, zyskowność, inny marketing i wielkość firm oraz ich budżety.

branża medyczna to nie branża farmaceutyczna

Czy ja gdzieś napisałem, że to to samo?

od cewników, leczenie po nocniki dla chorych

Każdy produkt medyczny to duża konkurencja, bo są to produkty, które po prostu się sprzedają (jest na to duże zapotrzebowanie) i nie ważne czy to nocnik czy kaczuszka.

jak kopie link z głownej strony gazety.pl

Guzik kopie bo szybko znika "głębiej" . Ilość wejść jest znikoma (no chyba że to o cyckach Dody) a za tą kasę można zrobić znacznie więcej .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tak, jak np w gazecie.pl dasz artykuł o różowych pieluchomajtkach  czy innej niszowej frazie, to dzięki "zaufaniu" do portalu, jest spora szansa że wpis wypozycjonuje sie sam to top 10, na trudne frazy może juz nie być tak łatwo 

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności