Skocz do zawartości

Ta sama nazwa firmy w wynikach wyszukiwania Google.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dwie firmy o takiej samej nazwie w wyszukiwarce Google na samej górze (jedna pod górą). Jak jedną firma może wyprzedzić drugą ? Od czego to zależy ? Historii domeny, wyświetleń witryny danej firmy ? 

Z góry dziękuje za pomoc.

IKAPOL - Kompleksowe wyposażenie firm i produkcji - Sorbent, kontenery chemiczne, magazyny na odpady niebezpieczne, wanny wychwytowe

derdalukasz.pl - reklama / strony www / drukarnia - Żary, Żagań, Zielona Góra
AMEISENBAU Żary - Wywóz gruzu i odpadów, wynajem kontenerów od 5-10m3, rozbiórki, wyburzenia, sprzątanie i opróżnianie pomieszczeń

Witam,

dwie firmy o takiej samej nazwie w wyszukiwarce Google na samej górze (jedna pod górą). Jak jedną firma może wyprzedzić drugą ? Od czego to zależy ? Historii domeny, wyświetleń witryny danej firmy ? 

Od pozycjonowania

W większości przypadków będzie to zależeć od ilości dobrych back linków. Historia domeny nie ma za bardzo znaczenia jeśli te dwie strony rankuja sie na pierwszych dwóch pozycjach. Nie patrz na wizytorow, DA, PA, TF, CF ani nic innego. Użyj ahrefs aby zobaczyć back linki i ich wagę. Zobacz tez on-page seo i porównaj te strony.

Witam,

Wiele czynników ma wpływ na pozycję strony. Jak byśmy wszyscy znali algorytm Google to nie miało by to sensu. W pozycji strony chodzi przede wszystkim o jakość witryny internetowej. Google chcąc utrzymać wiarygodność wyników zmienia algorytm. My pozycjonując stronę próbujemy odgadnąć ten mechanizm i tak w kółko. 

Tak - stary, dobry i oklepany "content is king". To, że Google lubi dobrą jakość contentu to większość początkujących seowców wie już od 2011 kiedy Panda zaczęła rozdawać klapsy za thin content. Bez back linków możesz tworzyć jakość w nieskończoność i dalej będziesz na dole w serpsach. 

W zeszłym roku w listopadzie zainstalowałem WP na nowej domenie i zacząłem od budowania linków bez żadnego contentu bo nie miałem czasu na pisanie. Linki stowrzyłem poprzez moje PBN i strona wskoczyła do top10 google w 26 dni BEZ ŻADNEGO tekstu na stronie. 

Ktokolwiek twierdzi, że content is king to życzę powodzenia aż ktoś naturalnie zlinkuje się do Twojej strony (w większości przypadków bez żadnego soku linkowego). 

Pozdrawiam :)

W pozycji strony chodzi przede wszystkim o jakość witryny internetowej. 

Ktokolwiek twierdzi, że content is king to życzę powodzenia aż ktoś naturalnie zlinkuje się do Twojej strony (w większości przypadków bez żadnego soku linkowego). 

Napisałam jaki wynik chce utrzymać Google, a rzeczywistość to wynik pozycjonowania nie koniecznie białego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności