Skocz do zawartości

Data postu na google

asseq

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, moja strona w wyszukiwaniach google posiada przy opisie datę, jest to niestety data sprzed 2 lat, myslę że może to odstraszać, da się to jakoś bezinwazyjnie zmienić, tak by google nie odebrał tego źle? Mam kilkanaście fraz pozycjonowane pod tę podstronę na WP, większość top3. 

Nijak się nie odbije na pozycji. Testowałam z datą i bez, stosowałam wtyczki które to ukrywają (słabo działały, ale co sobie sprawdziłam to moje:) i nie wpłynęło to na pozycję. Podobno google widzi "lepiej" te nowsze, ale nie potwierdzam tego. Mam jedną stronę na takim szablonie, który zawsze twierdzi, że artykuł został dodany 3 dni temu i nie wyprzedza tych niby starszych.

Zmień datę postu w WP i nie zmieniaj tytułu ani url. Pod pierwszym paragrafem wyjaśnij, ze jest to dalej aktualne. Trzymaj sie z daleka od mieszania w postach/stronach, które rankuja sie wysoko. Jeśli jesteś pewny, ze zmiany dodadza wartość to zacznij je wprowadzać krok po kroku i śledź co sie dzieje (nigdy na raz).

A czy to nie wpłynie źle na jego moc? Bo mam podobną sytuację, wysokie pozycje, nie chciałbym tego tracić. I czy drobna zmiana tytułu artykułu nie odbije się źle? Chciałbym dodać tylko rok do tytułu.

Ok dzięki.

Myślę, że powinieneś zaznaczyć to w widoku, tzn. gdy ktoś wejdzie na stronę to odpowiednio wyróżnić "Promocja aktualna" - wątpię by ludzie zwracali tak uwagę na tytuł ;)

potrzebuję zwrócić uwagę na samym początku, bo konkurencja jest spora w top10, szkoda leadów. 

Jak pisano w 1 odpowiedzi. Kasujesz datę w poście i tyle.

W Google WT zagłaszcz link do indeksacji i masz nowy wpis.

Jeśli chcesz zachować datę wpisu robisz ją w JS

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności