Skocz do zawartości

Polecane katalogi

jogi109

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej zobacz sobie linki konkurencji co wyżej w Google, a dodawaj tam swoje linki. Tak w skrócie

już zaczęły:D

Zawsze możesz zablokować wiadomości prywatne.  Zapoznaj się również z tym moim mini poradnikiem https://www.forum.optymalizacja.com/topic/187445-poradnik-jak-weryfikowac-sprzedajacych-i-kupujacych-towary-badz-uslugi-na-naszym-forum/

Co do katalogów, na pewno są dobre katalogi, tylko zazwyczaj takie katalogi nie są reklamowane sposobem inwazyjnym i wpisy kosztują nie 1 zł. Czym bardziej "popularny" katalog tym więcej szans zostać "oflagowanym".

Bo "mistrzowie pozycjonowania" najpierw dodają linki a później zrzekają się ich przez DT.

Oczywiście najlepszym sposobem na weryfikację katalogu jest ilość próśb na usunięcie strony z katalogu. Tylko właściciele te dane nie udostępniają, a mogą również mówić, że takich próśb wcale nie było, a było ich 500 :D

Sprawdzaj również komendą w Google site:adres.katalogu. Jeśli wpisów w katalogu jest 3000 a site zwraca 1500 stron w indeksie, to znaczy, że katalog jest delikatnie mówiąc słaby bo polowa wpisów nie są zindeksowane. Pamiętaj, że wielu skryptów katalogów indeksuje, tagi, kategorie, inne podstrony dla tego liczba stron i site katalogu ma być większa. Przykładowo 10 000 stron w katalogu, site ma być ok 15000 wzwyż.

Bajki o tym że na to ma wpływ "unikalny tekst" są w mojej ocenie tylko bajkami. W słabym katalogu unikalne wpisy nie są w indeksie, a w mocnym duplikaty siedzą od lat.

Nie dodawaj do katalogów [...] co najwyżej do Onetu i Interii [...]

Że niby dlaczemu?? Rozwiń myśl proszę.

Jest kilka bardzo dobrych katalogów oraz dziesiątki całkiem niezłych.. rezygnacja z kilkudziesięciu linków "bo tak" to zły pomysł..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Jest kilka bardzo dobrych katalogów oraz dziesiątki całkiem niezłych.. rezygnacja z kilkudziesięciu linków "bo tak" to zły pomysł..

Bardzo łatwo te "dobre" i "całkiem niezłe" kataogi można zastąpić bardzo dobrymi linkami. Oczywiście to kosztuje.

Linki z katalogów Onet, Interia, Gazeta... z punktu widzenia SEO nie dają wiele. Mozna to śmiało darowac sobie i zastąpic innymi miejscówkami..

inaczej jest jak masz np. artykuł sponsorowany np. na onecie z inkiem df. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Szlaf, jasne, że można. Ale od przybytku głowa nie boli ;) W mojej ocenie profil linków musi zawierać "różnej mocy" linki ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

- bardzo ważna informacja!  Polecam

Oczka wodne, stawy kąpielowe, fontanny

https://ogrody-wodne.pl/

też z ciekawością przeczytałem i kurcze posługuję się darmowa pocztą na WP :)  ... bo jest dobra.... i jak tu zdobyć zaufanie.

2 miesiące to na frazy z długiego ogona typu rower + model sporo czasu, jak trafisz kogoś rozgarniętego to powinien spokojnie ogarnąć ci temat. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności