Skocz do zawartości

[POMOC]Która z przyczyn spadku w wynikach G?

Dose

Rekomendowane odpowiedzi

"Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina" mówiliśmy nie jedz a samych katalogach bo kiedyś sie skonczy?

no oki ale te zaplecze tez musiałbym podlinkowac katalogami

ólnie zgadzam się. Tylko te wyindeksowanie wiedziałem jakiś czas temu a nie w tym tygodniu.

U mnie jak walneło to wszystko spadlo i nie wraca

juz nie wróci pewnie ;-(((((

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Skoro zacząlem ten wątek, to go moze podsumuję, ponieważ juz mniej więcej doszedłem, co było u mnie przyczyną spadków.

1. niedzielny pad serwera

2. nie wiem jak to sie stało, ale zmieniłem nieco meta tagi(discription oraz title) i efekt był taki, że google nie przestalo widziec jakiekolwiek meta. Pozycje w G poszly i nie wiadomo czy wroca...

ps: jak widze, nie tylko ja miewam takie problemy, bo wystaczlo zaczac watek, a juz prawie szykowala sie teoria na temat dziwnego zachowania Googli w ostatnim tygodniu:)

co by tu wstawić...

czekać cierpliwie, strony bedą wracać do wyników jezeli były linkowane ponad 6 miesięcy i wrócą nawet te linkowane z katalogów

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Panowie katalogi winny byc wyłacznie wsparciem pozycjonownania, ot tylko taka małą cegiełką w budowie LP

No ok ale przeciez jak stworze zaplecze to tez musze je podlinkowac katalogami ? prawda?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

No ok ale przeciez jak stworze zaplecze to tez musze je podlinkowac katalogami ? prawda?

Tak ale zaplecze linkujesz z katalogów tylko po to by się dobrze indeksowało oraz miało "jakąś pozycję" na interesującą Cię frazę, IMHO nie bardzo istotne jest czy będzie miało 10 czy 300 pozycję na frazę tymbardziej jeśli tych stronek z zaplecza będzie 'X". Dla pozycjonowanej strony to juz ma znaczenie :)

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

U mnie kilka stron przy komendzie allinanchor: pojawiaja sie wysoko a bez tej komedny nie ma stron wcale.

Mowa tu o stronach ktore były pozycjonowana od bardz bardzo dawna i zawsze były w czołówce a dzisiaj widze ze nie ma ich wcale chociaz przy allinanchor sa.

Jest to od dzisiaj wczoraj wszystkie były bardzo wysoko.

Zaobserowwałem to tylko przy kilku stronach - jest to ułamek stron ktorymi sie zajmuje ale zawsze cos...

Na pewno nie jest to sandbox - tylko ciekawe co to znowu za zjawisko ?

Problem jest raczej na pewno po stronie google.

Ale spoko nie ma nerwa bo podobne akcje google juz nie raz robiło - zawsze wszystko wracało pozniej do normy i mysle ze teraz tez tak bedzie :D

pozycjonowanie - skuteczne pozycjonowanie stron

Pewnie wróci do normy, choć strona o której pisałem wcześniej w tym wątku tak "skacze" od dobrych 3-4 miesięcy. Jak jest to jest w top3 a jak jej nie ma to nie ma jej wcale. Taka swoista sinusoida: 7-10 dni, znika na kilka, znów jest, znika, itd. Jest to niezwykle dziwne i nie bardzo potrafie to zjawisko wytłumaczyć inaczej niż szaleństwem google'a.

To ja mam takie pytanie jeżeli strony katalogów raz są w indeksie a raz ich nie ma (wyindeksowanie)

to czy google traktuje umieszczone na nich wpisy jako nowe (ponowne zindeksowanie) (i czy nie ma ryzyka sand boxa gwałtowny przyrost linków)

bo jak tak to po dodaniu strony do 1000 kat nie ma sesnu już dodawać więcej bo cyklicznie będą się one wymieniać i wrażliwość strony na spadki powinna być minimalna

tak sobie myśle........

oczywiście zaplecze to podstawa ale czasami katalogi mogą dać niezłego kopa :)

decent

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności