Skocz do zawartości

Pozycjonowanie droższe niż allegro ... ?

Rekomendowane odpowiedzi

W takim razie nie rzucaj proszę słów na wiatr, których nie jesteś w stanie udowodnić

Jak pobędziesz trochę dłużej w branży i nabędziesz doświadczenia to stwierdzisz, że niektóre działania są oczywistością.

Inna sprawa że chętnie bym zobaczył jak zawodowcy robią super optymalizację.

Widziałem już optymalizację zawodowców z forum. nie będę komentował.

Sklep na bardzo trudne frazy wchodzi na pozycje 20-30 bez linków, nowa domena tylko sama optymalizacja serwisu i odpowiednie opisy. Sorry, możesz wierzyć na słowo lub samemu to przetestować.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@SzlafRock ja widziałem, że ktoś napisał, że tylko profesjonaliści znają się na swl "eweblink" i nim wbijasz wszystko wszędzie, nawet gwóźdź wbijesz w deskę swl-em.. Mnie śmieszy ta cała branża "zawodowców". Pie**olenie o szopenie. SAMOZWAŃCZY ZAWODOWCY, SAMOZWAŃCZY SPECJALIŚCI, a jeden drugiemu język w rowie trzyma między pośladkami, bo trzeba szybko lizać żeby nie wypaść z tej śmietanki. Żałosne.

Widziałem również w telewizji że kosmici nas napadli ostatnio... a nie, to jednak był jakiś film SF... Czytałem w gazetach, że w Polsce podobno miała być zielona wyspa, specjaliści ekonomiści tak podobnież mówili.. ale co z tego.

Sklepy robią to, landingi robią tamto, a WP to jedyny słuszny skrypt do wszystkiego. Bla bla bla.

Wiecie co jest najlepsze? Ja się PROSIŁEM, żeby znaleźć ogarniętego pozycjonera. No serio, wysyłałem zapytania o te głupie "namioty handlowe" "namioty ogrodowe" "namioty magazynowe", a firmy - NAWET TE POWAŻANE, proponowały mi "tanie namioty handlowe" "tanie namioty ogrodowe" i inne frazy tego typi. Część moich zapytań została przemilczana i pozostawiona bez jakiejkolwiek odpowiedzi, bo przecież super seo fachowiec nie będzie obsługiwał jakiejś tam firmy namiotowej.

@Arkaszka, frazy które chciałem to:

Namioty handlowe, Namioty ogrodowe lub namioty magazynowe - do wyboru dwie z trzech. Rozumiem, że nie każdy ma zaplecze i umiejętności pod wszystko.

Sprzedaję namioty.. dużo namiotów :king:

SzlafRock: a jak 30 właścicieli postawi takie super zoptymalizowane sklepy to co się stanie?

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

NAWET TE POWAŻANE, proponowały mi "tanie namioty handlowe" "tanie namioty ogrodowe" i inne frazy tego typi.

a po czym sądziłeś, że są "poważAne" ? Serio pytam.

PS

Tak to jest w przypadku "na frazy" ;)

SzlafRock: a jak 30 właścicieli postawi takie super zoptymalizowane sklepy to co się stanie?

Wtedy kolega SzlafRock przeruci się na inne frazy/działki :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

a jak 30 właścicieli postawi takie super zoptymalizowane sklepy to co się stanie?

Optymalizacja (nie mam tu na myśli zmiany metatagów) kosztuje. ;) Wszyscy tną koszty. Kolega KrisTent aby ciąć koszty sam zajmuje sie pozycjonowaniem. :) Czy mylisz, że on ma sklep zoptymalizowany. Wątpię. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

optymalizacja ... tyle stron niezoptymalizowanych siedzi w top... zrobionych jeszcze w tabelkach bez ładu i składu (sam taką jedną pozycjonuje) i jakoś nie ma problemu z tym aby na konkurencyjne frazy była w top.

Kierowałem się: opiniami, linkowaniem strony (wyciągi z ahrefs), pozycjami w google na odpowiednie hasła, ogólnym prestiżem (jakkolwiek śmiesznie to brzmi :D ).

Ja nie tnę kosztów, kto Ci takich głupot naopowiadał @SzlafRock? Ja po prostu zrezygnowałem z firmy seo, która nie wbijała fraz na pozycje, ale zgarniała abonament. Gdyby trafiła się rzetelna firma, to na pewno chciałbym podjąć współpracę, dzięki czemu miałbym więcej czasu na inne sprawy. Zajmuję się tym sam, bo ktoś musi się tym zająć.

Oczywiście, że optymalizacja presty zrobiona przeze mnie na pewno pozostawia wiele do życzenia - jednakże nie robię z siebie samozwańczego seo speca (pomimo obczytywania się i testowania miesiącami, plus zakupów odpowiednich narzędzi). Z czasem będę poprawiać błędy, może zdecyduje się komuś zlecić optymalizację - wszystko z czasem. Lepiej tak, niż wydawać setki złotych na samozwańczych seofachowców, gdzie jeden po drugim mówi niczym nasi rodzimi budowlańcy "ło Panie, a kto tu Panu tak spier*****???".

Sprzedaję namioty.. dużo namiotów :king:

optymalizacja ... tyle stron niezoptymalizowanych siedzi w top... zrobionych jeszcze w tabelkach

Dralik optymalizacja sklepu i strony z tabletkami to zupełnie inna bajka. W sklepie optymalizacja, wyeliminowanie DC, odpowiednie tille, nagłówki to podstawa, jak również UX, RDW i wiele innych czynników. W PP na przyklad DC nie przeszkadza, co więcej nawet pomaga, jęsli nie wierzycie mi to może uwierzycie im ( koleś kradnie cale strony jego duplikaty w TOP a oryginały wylatują z indeksu :

https://productforums.google.com/forum/#!topic/webmaster-pl/bYttCITMNJ4/discussion

W pozycjonowaniu sklepów DC wewnętrzne i zewnętrzne to poważny problem, takich różnic jest więcej jak podobieństw.

Dla tego nie ma co porównywać, że w topach na tabletki pełno stron niezoptymalizowanych, to po prostu inny świat a Google niby jedno.

Pamiętaj również to że sklep w top konkuruje z innymi sklepami, a strona z tabletkami z innymi stronami z tabletkami.

Dyskusja co pozycjonować jest większym wyzwaniem jest bez sensu, po prostu to inna bajka ale w jednym i drugim przypadku trzeba myśleć głowa i znać reguły gry.

Trzeba tylko uważać żeby robić to w rozsądny sposób, ale po postach widzę, że chyba właśnie tak jest ;)

Za to Ty sobie kuku zrobiłeś... co było po pierwsze nierozsądne a po drugie nierozważne! Po postach widzę, że 15 nabita, link w stopkę wrzucony, ale... na jak długo? Wystarczyło "nabić" jeszcze z 20 postów, poczekać miesiąc i pewnie dłużej by się utrzymał...

spróbowanie swoich sił w pozycjonowaniu na początku

Jak to klasyk napisał:

trzeba myśleć głowa

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

też widziałem superoptymalizacje debeściaków, dlatego jestem ciekawy jak wygląda ta która działa wyjebiście:)

Coraz większa ilość stron/sklepów jest nieźle zoptymalizowana (wykonawcy stron się też tego uczą) więc nie jest tak łatwo wybić się tylko optymalizacją.

Oczywiście optymalizacją i dobrym opisem zrobisz długi ogon typu stanik triumf z fiszbinami, ale nie bieliznę erotyczna.

KrisTent- frazy nie są jakimiś mega kozakami, ale obstawiaja je duże molochy pewnie z długiego ogona, które ciężko się przeskakuje. Czy te 2-3 frazy są do zrobienia za taką kasę, jak najbardziej, tylko musisz trafić kogoś ogarniętego, komu się chce wysilić. 

Coraz większa ilość stron/sklepów jest nieźle zoptymalizowana

ale coraz więcej uwagi zwraca się na działanie lub wizualne/marketingowe/jakieś tam aspekty strony/sklepu a seowcom chcącym je optymalizować mówi się precz z łapami od skryptu i kodu strony -> chcesz pozycjonować to rób swoje a strona ma taka pozostać jaka jest bo taka jak jest jest dobra i to dyskusji nie podleda :)  

Przy dobrym zarządzaniu marketing, UX, dev i SEO są dobrze rozłożone. Ja daje sugestie, dev wprowadza zmiany, razem z UX-owcem ustalamy wygląd strony, a z marketingowcem kampanie linkbuildingu. Oczywiście to się sprawdza tylko jak się pracuje przy projekcie. Jeżeli ktoś "tylko" wykonuje usługę SEO/pozycjonowania dla zewnętrznego podmiotu to niestety nie ma tak dużego wpływu.

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

• 2 tygodnie później...

Nie polecam pozycjonowania stron poprzez allegro, większość z nich używa programów zamiast robić to ręcznie i wszystkie linki są spamem,który nic nie wnosi a tylko pogarsza. Jeżeli natomiast chciałbyś komuś zlecić to szukaj uczciwych ludzie ( jeśli tacy są) lub sam się podejmij, jeżeli strona ma łatwe słowa kluczowe to możesz to zrobić w łatwy sposób :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności