Skocz do zawartości

Migracja forum, który skrypt jest teraz na TOPie?

treker

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

prowadzę forum średniej wielkości ~95 tys. postów, ~10 tys. użytkowników. Strona dawno temu została postawiona na phpBB by Przemo, co było zapewne błędem (wcale nie mam tutaj na myśli problemów z wydajnością). Pora na migrację. Przyznam, że od dobrych 5-6 lat wyleciałem trochę z obiegu nowości w świecie CMS, nie śledziłem tego wszystkiego.

Stąd pytanie do Was. Na czym teraz warto się skupić? W grę wchodzą skrypty darmowe i płatne. Takie minimalne funkcje, które są dla mnie konieczne to:

1. Możliwość migracji z phpByPrzemo. Jestem wstanie zlecić napisanie skryptów do migracji, jednak miło byłoby nie być pierwszym królikiem doświadczalnym.
  2. Bezproblemowa praca na nowych wersjach PHP.
  3. Możliwa łatwa modyfikacja.
  4. Dostępność firm na rynku, które za rozsądne pieniądze mogę zająć się pisaniem modyfikacji. Nie chce działać na niszowym skrypcie, co przełoży się na to, że godzina programisty będzie kosztowała mnie 300 zł ;)
  5. Obsługa BBcode + html w wybranych postach.
  6. Subfora (minimum 2 poziomy)
  7. Przepisywanie adresów na „przyjazne linki”, ogólna SEO przyjazność
  8. Regularne aktualizacje

Forum będzie w specyficzny sposób integrowane np.: z Wordpressem - nie szukam gotowca, bo do mojego zadania i tak będzie trzeba napisać prosty most łączący te dwa skrypty. 

Które skrypty są teraz "na topie", co warto przetestować? Jestem na etapie phpBB, SMF, IP.Board 3.4.8? Do tej pory nie traktowałem BBpress zbyt poważnie, a może warto?

Jasne ;)

Projekt przez ostatnie kilka lat bardzo ładnie się rozwija, a sam skrypt jest bardzo przyjazny (do użytku i zarządzania, pod SEO chyba też patrząc na to na czym stoi PIO ;)).

Do tego mnóstwo różnego rodzaju aktualnych wtyczek i dodatków.

Jako użytkownik też wolę korzystać z for na IPB niż na większości innych skryptów.

Zresztą na IPB chyba można dostać kilkudniowe DEMO, sprawdź jak to wygląda i porównaj sobie czy Ci odpowiada

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności